Συνέχεια δίνεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει από την εποχή όπου η Αλεξία Ποϊραζίδου ήταν πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου Φερών, με τον τότε αντιδήμαρχο Νίκο Γκότση.
Αφορμή για το τελευταίο περιστατικό, όπου βρίσκει τον Νίκο Γκότση, πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της Αλεξανδρούπολης, αλλά στην αντιπολίτευση και την Αλεξία Ποϊραζίδου πρόεδρο του πολυκοινωνικού, μία ανάρτηση του Νίκου Γκότση σχετικά με τη μεταφορά του Α παιδικού σταθμού Φερών. Τι αναφέρει ο κ. Γκότσης:
Πληροφορήθηκα ότι αύριο στο ΔΣ του Πολυκοινωνικού, μάλιστα δια περιφοράς, θα υπάρξει προς συζήτηση το κλείσιμο του Α! Παιδικού Σταθμού και η συστέγαση του με τον Β! . Όποιος οποία έχει αυτή την σκέψη καλό είναι να την ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά. Η πολεοδομική χωροθέτηση των Φερών επεκτείνεται σε μεγάλη έκταση και ο υφιστάμενος παιδικός εξυπηρετεί την Ανατολική πλευρά και το κέντρο των Φερών . Θα δημιουργήσει μια απίστευτη ταλαιπωρία στις οικογένειες που μένουν στις παραπάνω περιοχές. Επιπρόσθετα εκεί στεγάζουμε και το ΚΔΑΠ των Φερών που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες. Τόσα χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές προσπαθούσαμε για την ισόροπη χωροθέτηση- τοποθέτηση εκπαιδευτικών και δημοτικών δραστηριοτήτων. Η κατάργηση στην ουσία του Α! Παιδικού Σταθμού μόνο ανωμαλία και ταλαιπωρία στους γονείς θα προκαλέσει.

Απάντηση έδωσε το Πολυκοινωνικό, το οποίο τονίζει:

Ο κλασικά ανεύθυνος κ. Νίκος Γκότσης, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες ύψιστου λαϊκισμού, προσπαθεί να παραπλανήσει και πάλι τους δημότες με πρόσφατη ανάρτηση του.
Αποκρύπτοντας εσκεμμένα τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται από τους παιδικούς σταθμούς των Φερών, προδικάζει ταλαιπωρία των κατοίκων.
Η διοίκηση του Πολυκοινωνικού επιθυμώντας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη των Φερών προτείνει και σχεδιάζει την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο κτηριο του Α’ παιδικού σταθμού, το οποίο θα εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους πολίτες με αναπηρία.

Η νέα δομή θα δημιουργήσει 32 νέες θέσεις εργασίας!
Το ΚΔΑΠ των Φερών που φιλοξενεί εικοσιοκτώ (28) παιδιά, θα στεγαστεί στον χώρο του 4ου νηπιαγωγείου το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και σε αχρησία εδώ και έξι (6) χρόνια επί Αντιδημαρχίας του προκομμένου κ. Γκότση στις Φέρες.
Επίσης εξετάζουμε την δυνατότητα δημιουργίας βρεφικού τμήματος στην Δημοτική ενότητα Φερών το οποίο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο στους νέους γονείς.
Προφανώς και σε αυτό θα έχει αντίρρηση ο κ. Γκότσης.
Είχε την δυνατότητα 9 χρόνια να δημιουργήσει κοινωνικές δομές στην δημοτική ενότητα Φερών αλλά αντίθετα έκλεινε δομές και υπηρεσίες.
Που ήταν ο αγωνιστής κ. Γκότσης όταν έκλεινε ο ΟΤΕ, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, το 4ο νηπιαγωγείο, η βιβλιοθήκη, το γυμνάσιο του Πέπλου κ.α.
Οι Φεριώτες δεν ξεχνούν ότι η ανικανότητα του κ. Γκότση ταλαιπωρεί ακόμη, επί 10 και πλέον έτη τους λυκειόπαιδες των Φερών οι οποίοι μέχρι και σήμερα παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε προκατασκευασμένους οικίσκους.

Ο Α΄ παιδικός σταθμός φιλοξενεί σήμερα 23 παιδιά και ο Β΄ 20 παιδιά.
Και οι δύο σταθμοί μπορούν να φιλοξενήσουν από εκατό (100) παιδιά ο καθένας.
Συνεπώς εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συνένωση τους σε ένα δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα
Γιατί άραγε φρενάρει ο κ. Γκότσης την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ στις Φέρες;
Γιατί αντικρούει την ανάπτυξη που θα φέρουν οι νέες κοινωνικές δομές στις Φέρες;
Γιατί επιθυμεί την στασιμότητα και το τέλμα για την περιοχή μας;
Οι απαντήσεις είναι απλές και είναι γνωστές σε όλους!
Ο κ. Γκότσης βάζει πάνω από τις Φέρες το πολιτικό του συμφέρον και την παραμονή του στην επικαιρότητα.
Οι εποχές που ξεγελούσε τους συνδημότες μας βάφοντας ο ίδιος ως επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής κάποιους τοίχους, και σβήνοντας ως εξειδικευμένος πυροσβέστης μικροεστίες φωτιάς σε ξερόχορτα, πέρασαν.
Είναι καιρός να σοβαρευτεί!

Στο μεταξύ, με σκληρή γλώσσα απαντάει ο Νίκος Γκότσης.
Σχετικά με δελτίο τύπου του Πολυκοινωνικού για τους Παιδικούς Σταθμούς Φερών .
Σε ένα ακόμη παραλήρημα επιδόθηκε η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Ποριαζίδου προς τον πρόσωπο μου. Γνωστή βέβαια για τις πρακτικές τις από το παρελθόν, παριστάνοντας τον Ηρακλή Πουαρώ και ενίοτε την Μις Μάρλπ, στην εξιχνίαση σκοτεινών υποθέσεων. Αφορμή στάθηκε αυτή την φορά η συγχώνευση –κατάργηση του Α’ παιδικού σταθμού με τον Β!. Γιατί στην ουσία για τους πολίτες κατάργηση είναι. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα νομικά πρόσωπα, αλλά η χωροθέτηση ενός εκπαιδευτηρίου και αν εξυπηρετείται στην περιοχή του από αυτό. Δηλαδή στα χαρτιά θα συνεχίσουν να υφίστανται δυο παιδικοί σταθμοί. αλλά σε ένα χώρο , αυτόν του Β’ παιδικού. Επομένως οι πολίτες αυτόν που είχαν και τους εξυπηρετούσε στο κέντρο και στις ανατολικές περιοχές των Φερών, τον χάνουν. Άρα και ταλαιπωρία και αναστάτωση θα υπάρχει και δεν το προδικάζω μόνο, αλλά και το διαβεβαιώνω. Επικαλείται η κ. Ποριαζίδου ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ για 50 ωφελούμενους πολίτες . Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Οι παιδικοί μας σταθμοί έχουν Α’ Παιδικός 28 παιδιά και Β΄ Παιδικός 20 παιδιά σύνολο 48 παιδιά. Δηλαδή τα παιδιά που χρήζουν υπηρεσίες από ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι περισσότερα από αυτά που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς; Αυτό διαπιστώθηκε από έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού στην Δ.Ε. Φερών και προέκυψε αυτός ο αριθμός; Για να πάει ο Α’ Παιδικός σταθμός στον Β’ θα πρέπει να μεταφερθεί το ΚΔΑΠ με 28 παιδιά στο 4ο Νηπιαγωγείο που είναι κλειστό. Άλλη ταλαιπωρία και στήσιμο ενός πανέμορφου χώρου που είναι τώρα, από την αρχή. Εμείς καταρχήν δεν διαφωνούμε με την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Με την προχειρότητα και τσαπατσουλιά της κ. Ποριαζίδου διαφωνούμε. Αντί δηλαδή και αυτό είναι που προτείνω, αλλά και κάθε νοήμων άνθρωπος θα έκανε, να χρησιμοποιήσει δηλαδή το 4ο Νηπιαγωγείο, για την στέγαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που το διατηρήσαμε όλα αυτά χρόνια και το αφήσαμε σε καλή κατάσταση, επιλέγει πάλι την προχειρότητα. Αυτή της την προχειρότητα θα βρει μπροστά της και στην δημιουργία Βρεφικού τμήματος. Θα έχει καταλάβει όλους του χώρους και τις προδιαγραφές που απαιτούνται δεν θα της έχει. Αυτά μας έκανε η κ. Ποριαζίδου και στο Λύκειο των Φερών ως πρόεδρος τότε του συλλόγου γονέων. Μας πίεζε να στεγάσουμε το Λύκειο στην Ένωση, να δαπανήσουμε χρήματα και μετά έβαζε τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις γιατί οι σκάλες ήταν στενές.
Τώρα για το ποιος ευθύνεται για το ποιος έκλεινε δομές και υπηρεσίες οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά . Πάντως ο Γκότσης δεν άδειασε το δημαρχείο των Φερών ούτε έπιπλα προσπάθησε να μετακινήσει. Η κ. Ποριαζίδου συνεχίζει επιδεκτικά να αγνοεί τους θεσμούς, τέτοιο σοβαρό θέμα το πέρασε δια περιφοράς με πλειοψηφία (πέρα από την παράταξη την δική μας, το καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, ο κ. Ραπτόπουλος και ένας πολίτη). Δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ενημερώσει την Δημοτική Κοινότητα των Φερών, δεν σέβεται του αιρετούς, ίσως γιατί οι πολίτες δεν της έδωσαν ποτέ την δυνατότητα και έτσι όπως πάει δεν θα της την δώσουν ποτέ, να φέρει τον τίτλο του αιρετού. Και αν εγώ είμαι μη σοβαρός και ανεύθυνος ζητώ συγνώμη από τους χιλιάδες ψηφοφόρους μου. Ειδάλλως η κ. Ποριαζίδου θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους 140 πολίτες που την εμπιστεύτηκαν .

Γκότσης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος
της παράταξης Πόλη και πολίτες
Τομεάρχης Δ.Ε. Φερών

Είναι σίγουρο ότι η κόντρα θα συνεχιστεί, καθώς τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί κοινό σημείο επαφής, το χάσμα μεγαλώνει και γέφυρες δεν τολμάει να στήσει κανένας. Ούτε καν το βάθρα για τις γέφυρες σκέφτεται να τοποθετήσει.