Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ο οποίος αποτελεί σημείο εισόδου για χιλιάδες τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Οι αντιδράσεις προέρχονται τόσο από ανθρώπους του τουρισμού, όσο και από πολιτικά στελέχη της περιοχής της ΑΜΘ, οι οποίοι λαμβάνουν μηνύματα δυσαρέσκειας.
Τα ξημερώματα στη Νυμφαία βρέθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον πρόεδρο ξενοδόχων Θράκης Αποστόλη Παλακίδη, τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη και τον αστυνομικό διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη.
Η επιτόπια επίσκεψη, έγινε προκειμένου να βρεθεί χώρος εντός ελληνικού εδάφους για να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιηεί ελέγχους.
Όσο για το προχωρημένο της ώρας, στις 2:00 τα ξημερώματα, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, λόγω των υποχρεώσεων του αστυνομικού διευθυντή ΑΜΘ, καθώς τον Έβρο επισκέπτεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε δήλωσή του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζει:
«Η Νυμφαία θα ανοίξει για τον τουρισμό μας είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι.
Με την επιμονή μας θα νικήσουμε την αναποτελεσματικότητα κάποιων τοπικών παραγόντων που αδράνησαν και κάποιων κεντρικών παραγόντων που αδιαφόρησαν.
Ευχαριστώ από καρδιάς για την συμπαράσταση και την ανταπόκριση τους τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Διευθυντή του Γρηγόροη Δημητριάδη καθώς και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου που στήριξαν την προσπάθεια μας να ανοίξει για τον Τουρισμό της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο Συνοριακός Σταθμός της Νυμφαίας με τους κατάλληλους υγειονομικούς ελέγχους».

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Ανοίγει ο τουρισμός, κλείνουν την Νυμφαία!
«Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η Νυμφαία φέτος θα ανοίξει χωρίς προβλήματα και περιορισμούς και δεν θα ξαναζήσουμε τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις, τελείως αιφνιδιαστικά πριν λίγες ώρες η πύλη εισόδου της Νυμφαίας έκλεισε με αποτέλεσμα να εκτεθούμε για ακόμα μία φορά στους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, και ταυτόχρονα να αδικούνται οι επιχειρήσεις της περιοχής.
Οι περσινές παλινωδίες κόστισαν στον τουρισμό της ΑΜΘ. Όπως και πέρσι δεν είχαν σχέδιο, έτσι και φέτος γίνεται «αλαλούμ».
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις».
Κοινή Ανακοίνωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
– Νοτοπούλου Κατερίνα, βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Τουρισμού
– Γκαρά Νατάσα, βουλευτής Έβρου,
– Ελευθεριαδου Τάνια, βουλευτής Καβάλας,
– Ξανθοπουλος Θεόφιλος, βουλευτής Δράμας,
– Χαρίτου Δημήτρης, βουλευτής Κομοτηνης
– Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης τονίζει:
«Η Νυμφαία τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει για να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε σήμερα τα ξημερώματα μετά τις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Βουλευτή Π.Ε. Ροδόπης και τέως υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που χθες το απόγευμα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο.
Καθοριστική σε αυτή την επιτυχία ήταν η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη  και φυσικά του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Λευτέρη Οικονόμου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Θα παρακολουθώ την πορεία των απαραίτητων έργων υποδομής, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός».

 

 

Από εχθές έχει ανοίξει ο συνοριακός σταθμός του Ορμενίου, με αυστηρά πρωτόκολλα.