Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντα τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Πάϊατ: Η Αλεξανδρούπολη διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στους κοινούς στόχους των χωρών μας

Με αφορμή την έναρξη της υποστήριξης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στη διασυμμαχική άσκηση DEFENDER Europe 2021 και τη φιλοξενία αμερικανικών δυνάμεων στο λιμάνι, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλους και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάϊατ.

Στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης (στο χώρο που έχει μετατραπεί σε «αμερικάνικη βάση») έχει δέσει ήδη από τις 5 Μαΐου το πλοίο M/V LIBERTY Promise, το οποίο μεταφέρει πολεμικό υλικό.

Στο λιμάνι έχουν ήδη αναπτυχθεί οχήματα και ελικόπτερα τα οποία θα μεταφερθούν για τους σκοπούς της άσκησης DEFENDER Europe 2021.

Ο κ. Πάιτ δήλωσε: Έχω επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη εδώ και έξι φορές, επειδή αυτή η πόλη διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στους κοινούς στόχους των χωρών μας για αύξηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας, καθώς και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

 

Ισχυροί συμβολισμοί προκύπτουν από την παρουσία στο λιμάνι του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Α/ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση.