Σχεδόν 7 ώρες αποκλεισμένοι, προσφέροντάς τους ένα χυμό κι ένα κρουασάν
Σχεδιασμός και εφαρμογή που δεν πρέπει να διδάσκεται. Αυτό είναι σίγουρο.
Εκατοντάδες οχήματα αποκλείστηκαν σε δρόμους του Έβρου για ακόμη μία φορά, τόσο στο ύψος του Προβατώνα, όσο και μεταξύ Άνθειας και Αεροδρομίου, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.
Δεκάδες οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν μεταξύ της διασταύρωσης της Άνθειας και του αεροδρομίου, καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν από καμία κατεύθυνση για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Μόλις τα νερά έπεσαν τα πρώτα οχήματα που πέρασαν ήταν νταλίκες και λεωφορεία και κάποια 4Χ4, όμως τα ΙΧ παρέμεναν αποκλεισμένα. Πολλοί οδηγοί βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης του πρώην Alex Pack και του πρώην Μασούτη χονδρική και περίμεναν απλά να ανοίξει ο δρόμος.
Την ίδια ώρα, στον Απαλό είχε εξελιχθεί μία τραγωδία με τον χαμό 46χρονου πυροσβέστη που παρασύρθηκε από νερά και έχασε τη ζωή του, με το νέο να διαδίδεται και να βυθίζει στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος πήγε με υπερυψωμένο όχημα να παραλάβει ασθενή και του ζήτησαν να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν από το σημείο με λεωφορεία.
Στους οδηγούς όλες τις ώρες της ταλαιπωρίας προσφέρθηκε ένα κρουασάν κι ένας χυμός. Κι αυτά προσφέρθηκαν από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη, οι οποίοι κατά την επιστροφή τους από το γυμνάσιο της Άνθειας, όπου είχαν πάει για να προσφέρουν κρουασάν στα παιδιά που βρίσκονταν αποκλεισμένα, σκέφτηκαν να τα προμηθευτούν από σούπερ μάρκετ της Τραϊανούπολης, προκειμένου να τα προσφέρουν στα άτομα που είχαν δει εγκλωβισμένα.
Οι οδηγοί ήταν στο σημείο από το πρωί και η πρώτη βοήθεια έφτασε στις 4 το μεσημέρι κι αν δεν υπήρχε και το άτομο που παρέλαβε ο δήμαρχος, ίσως να μην είχαν ούτε αυτά.
Σχεδιασμός και εφαρμογή που δεν πρέπει να διδάσκεται. Αυτό είναι σίγουρο, καθώς οδηγοί παρέμεναν για ώρες χωρίς καμία βοήθεια. Ούτε ένα νερό δεν είχαν κι ας έβρεχε έξω καταρρακτωδώς.
Τις ίδιες χρονικές στιγμές, εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται στο βόρειο τμήμα του Έβρου και διαμένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, παρέμεναν για ώρες στα σχολεία τους, καθώς περίμεναν να ανοίξει πρώτα ο Προβατώνας προκειμένου να μετακινήθουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένουν στο δρόμο μέσα στα αυτοκίνητά τους. . .