Ο Στέφανος Ξανθόπουλος, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Χατζηκωνσταντίνου «Ο Έβρος Μπροστά» για τις εκλογές του επιμελητηρίου Έβρου,  απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

 

Για πολλούς η υποψηφιότητά σας αποτέλεσε έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ασχολείστε χρόνια με τα κοινά. Τι σας ώθησε στο νέο σας βήμα; 

Είμαι χρόνια επαγγελματίας σε μια περιοχή με ιστορία και δυναμική, που όμως αδικείται από εμάς τους ίδιους. Στην παρούσα οικονομική κατάσταση είναι μεγάλη πρόκληση να μην κάνουμε πίσω, να βγούμε μπροστά -ειδικά οι επαγγελματίες- και να καθορίσουμε το μέλλον μας. Χαίρομαι που βλέπω νέους υποψήφιους σε όλους τους συνδυασμούς. Ας ελπίσουμε να υπάρχει και συμμετοχή στις εκλογές, πράγμα που θα δώσει δικαίωμα στους επαγγελματίες του Έβρου να απαιτούν και να ωθούν το Επιμελητήριο και τον Έβρο προς τα μπρος. Πέρα όμως από την προσωπική μου διάθεση για δράση μέσω του Επιμελητηρίου, καταλυτική στάθηκε και η τιμητική, προς το πρόσωπό μου, πρόσκληση του κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου.

 

Τομέας υπηρεσιών. Ποια  είναι τα βασικότερα προβλήματα στην  παροχή υπηρεσιών στις μέρες μας;

Δε νομίζω ότι τα προβλήματα στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαφέρουν και πολύ σε σχέση με τα προβλήματα στις άλλες κατηγορίες των επαγγελμάτων που ανήκουν στο Επιμελητήριο (π.χ. υψηλή φορολογία, μειωμένη αγοραστική δύναμη του πληθυσμού). Ειδικότερα όμως στον τομέα μας η παράνομη παροχή υπηρεσιών πραγματικά κλείνει μαγαζιά, χάνονται νόμιμες θέσεις εργασίας και μαζί τους εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αποδίδεται και ο προβλεπόμενος φόρος στο κράτος. Το πρόβλημα επιτείνεται και με τη διαρροή πελατείας και κεφαλαίου προς στις γειτονικές χώρες.

 

Η λεγόμενη κρίση, πόσο έχει επηρεάσει και εσάς προσωπικά;

Σύμφωνα με στοιχεία των μεγαλύτερων εταιριών στη χώρας μας, η κρίση στο χώρο των κομμωτηρίων άρχισε πριν από 5 χρόνια. Ωστόσο για μένα ο πιο δύσκολος χειμώνας στην επαγγελματική μου καριέρα ήταν ο περσινός, γιατί η πτώση ήταν μεγάλη και ξαφνική. Αυτό το χειμώνα, ενώ η επισκεψιμότητα είναι ίδια, είμαστε πιο έτοιμοι. Περιορίσαμε τις σπατάλες, κάνουμε σοβαρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και φυσικά -το πιο βασικό- προσπαθούμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και την ποιότητα των υπηρεσιών τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο. Ειλικρινά ακόμη είμαι σε αναμονή.
Στις εκλογές για το επιμελητήριο βασικότερο ρόλο παίζει το πρόγραμμα ή οι προσωπικές επαφές, δεδομένου ότι στον Έβρο οι επαγγελματίες γνωρίζονται λίγο πολύ μεταξύ τους;

Σ’ αυτές τις εκλογές το σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζει η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα  των μελών να δουλέψουν σοβαρά, να σεβαστούν ο ένας τον άλλο και να κοιτάξουν πραγματικά τι είναι αυτό που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις, άρα και τον Έβρο γενικότερα, μπροστά. Έχουμε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Ποιότητα. Έχουμε πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Ο συνδυασμός λοιπόν, του προγράμματός μας με την προσωπικότητα και τις επαφές του καθενός μας αποτελούν την συνταγή για την επιτυχία.

 

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου θεωρείται επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα του. Αυτό αποτελεί και εγγύηση επιτυχημένης πορείας στο επιμελητήριο;

Ένας τόπος πάει μπροστά, όταν έχει σοβαρούς επιχειρηματίες. Ο κ  Χατζηκωνσταντίνου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρηματία που έβαλε με την επιχείρησή του ένα λιθαράκι στην πρόοδο αυτού του τόπου. Από τις πρώτες στιγμές της γνωριμίας μας είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα. Μεγάλη εγγύηση βέβαια των προθέσεων και της αποτελεσματικότητάς του είναι και η πολυετής  προσφορά του στο σύνδεσμο ξενοδόχων Θράκης. Επομένως έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι όταν με το καλό οι Εβρίτες του εμπιστευθούν την προεδρία του Επιμελητηρίου, νέος άνεμος ανανέωσης θα πνεύσει στο Επιμελητήριο.

 

Γιατί οι επαγγελματίες να ψηφίσουν Στέφανο Ξανθόπουλο;

Πολύ καλή ερώτηση κύριε Τομαδάκη∙ η πιο μικρή απ´ όλες αλλά και η πιο δύσκολη. Η απάντησή μου είναι ότι αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να αγωνιστώ κι εγώ για αυτόν. Η επιχείρησή μου, όπως και της συζύγου μου, βρίσκεται στον Έβρο κι άρα το συμφέρον μου είναι συνυφασμένο με το συμφέρον και το γενικότερο καλό του νομού. Είμαι νέος με όρεξη και όραμα για τον τόπο μου, με διάθεση για προσφορά για το κοινό καλό. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του Εβρίτη επαγγελματία, αυτός ξέρει πώς θα πάει ο Έβρος μπροστά.

Βιογραφικό Στέφανου Ξανθόπουλου

 

Ο Στέφανος Π. Ξανθόπουλος γεννήθηκε στη ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ το 1974, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την Νικόλ – Ιουστίνη Ιωαννίδου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΒΙΕΝΝΗ στη Ν. Ορεστιάδα, με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο τον Νίκο.
Μετά την αποφοίτησή του από το 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ορεστιάδας το 1992, εγγράφηκε στις Σχολές του ΟΑΕΔ ΚΕΤΕΚ της Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε Πτυχίο κομμωτικής. Εν συνεχεία κατατάχτηκε στο στρατό και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του συνέχισε τις σπουδές στην κομμωτική, στην Tony and Guy Academy του Λονδίνου, παρακολουθώντας με επιτυχία το basic cutting course.
Το 1997 επέστρεψε στη Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να εργαστεί στο κομμωτήριο της μητέρας του Ευθυμίας Ξανθοπούλου.
Από το 2001 διατηρεί στη Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ δικό του κομμωτήριο.
Το 2011 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της εταιρίας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΒΙΕΝΝΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε».
Με την ιδιότητα του κομμωτή συμμετείχε:
• το 1998 στο πανελλήνιο φεστιβάλ κομμωτικής ως μέλος της πρώτης ομάδας της Θράκης, με την οποία κατέκτησε την 4η θέση.
• το 1999 στο L’oreal Color Trophy κερδίζοντας την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Αθήνας.
Την περίοδο 2003-2005 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φυσιολατρικού Περιηγητικού Συλλόγου ΟΔΡΥΣΣΕΣ.
Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΡΑΚΗΣ.