Στα νοσοκομεία όπου υπάρχει πίεση λόγω της πανδημίας αναφέρθηκε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Τσαλικάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους διοικητές των ΥΠΕ.
Ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε ότι πέρα από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία της Δράμας, των Σερρών και της Χαλκιδικής και γίνονται ενέργειες για να αντιμετωπιστεί. Ο κ. Τσαλικάκης σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 στην 4η ΥΠΕ υπήρχαν 74 κλίνες ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 167. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, η 4η ΥΠΕ διέθετε 32 κλίνες ΜΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2019 και σήμερα έχουν φτάσει τις 90.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, το σύνολο των απλών κλινών COVID που έχουν αναπτυχθεί φτάνει τις 1.650 και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες 1.191 κλίνες. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει πίεση και ότι έχουν γίνει ήδη ενέργειες ώστε να αποφορτιστεί με την αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του συστήματος και τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση.
«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.