Επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis για να συνεχίσει τις έρευνες εκεί ακριβώς που σταμάτησε.
Η Τουρκία αφού εξασφάλισε με ελληνική παραίνεση ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για όσα κάνει, επιστρέφει να συνεχίσει τις έρευνες εκεί ακριβώς που τις σταμάτησε.
Αντί να οριστεί ημερομηνία για διερευνητικές επαφές, η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό της σκάφος να συνεχίσει τις προκλήσεις, αφού έχει ήδη στείλει το έτερο ερευνητικό στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και έχει ανοίξει τα Βαρώσια καταπαντώντας μια σειρά διατάξεων στο διεθνές δίκαιο, με την κάλυψη της Γερμανίας και των ευρωπαίων εταίρων μας…
Η κίνηση καταγράφεται, δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Άγκυρα, με σκοπό την επιτάχυνση των επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσε η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του πλοία θα κάνουν έρευνες στην περιοχή που είχαν αφήσει το προηγούμενο διάστημα, ανεβαίνοντας έως το Καστελόριζο.