Στην πρόβλεψη ότι οι Τούρκοι θα επιστρέψουν με νέες προκλήσεις και μάλιστα σύντομα, προχωράει ο καθηγητής διεθνούς δικαίκου και εξωτερικής πολιτικής και βουλευτής Α Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος.
Ο κ. Συρίγος με άρθρο του με τίτλο «Τριάντα πέντε ημέρες» στην Καθημερινή της Κυριακής αναλύει τις ελληνοτουρικές σχέσεις, κάνοντας αναφορές στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, τόσο ως προς την Ελλάδα όσο και προς τα γειτονικά της κράτη.

Συμπερασματικά ο κ. Συρίγος καταλήγει με το εξής.
Ο κίνδυνος ελλοχεύει: Η όλη κρίση ήταν πρόβα για όσα μπορεί να επανακολουθήσουν σε ακόμη πιο σκληρούς τόνους. Η απομάκρυνση του «Ορούτς Ρέις» είναι τακτική κίνηση. Ο Ερνοτγάν βλέποντας τις ελληνικές αναφορές στο διεθνές δίκαια, θα επιμείνει εμφατικά στην αποστρατιωτικοποίηση των ανατολικών νησιών του Αιγαίου που επιβάλλεται από δύο διεθνείς συνθήκες. Αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα εν ευθέτω χρόνω να καταγγείλει την ελληνική στάση και να ξαναρχίσει τα ίδια. Ιδίως εάν εκλεγεί στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν, το κρίσιμο διάστημα επαναλήψεως της κρίσεως θα είναι από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έως 20 Ιανουαρίου 2021.ω