6000 στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικών εκτάσεων κάηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Λευκίμη.
Χρήσιμες πληροφορίες δίνει ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του δάσους Λευκίμης – Δαδιάς – Σουφλίου, δασολόγος Κώστας Ποϊραζίδης.

Ο κ. Ποϊραζίδης αναφέρει: Για όλους τους φίλους της Δαδιάς και επειδή η πυρκαγιά είναι πια υπό πλήρη έλεγχο (αν και η επιφυλακή θα τελειώσει μετά από 2-3 ημέρες), θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες πληροφορίες που ο Φορέας Διαχείρισης Δαδιάς ανάλυσε για να εκτιμήσει το μέγεθος της πυρκαγιάς και τα οικοσυστήματα που επηρεάστηκαν (αν και θα παραχθεί αναλυτική αναφορά).
Η καμένη έκταση είναι συνολικά 6.000 στρέμματα, αλλά το 14% ήταν ανοιχτές εκτάσεις και δρόμοι. Όμως το 41% της έκτασης είχε καεί ξανά στην πυρκαγιά του 2011 (αποτελώντας αυτό ένα σοβαρό διαχειριστικό πρόβλημα για τη φυσική αποκατάσταση του).
Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς βγήκε σχετικά αλώβητο και σε αυτή τη δοκιμασία και μας περιμένει τώρα πολλή δουλειά τόσο για την σωστή αποκατάσταση της καμένης περιοχής όσο και στην εκ βάθους ανάλυση των αιτιών της για αποφυγή επανάληψης της στο μέλλον.