Λίγες λέξεις χρειάστηκε ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου Κώστας Ποϊραζίδης για να περιγράψει το χθες, το σήμερα και το αύριο για το μοναδικό οικοσύστημα του Έβρου.
Διαβάστε το κείμενο του κ. Ποϊραζίδη, που αξίζει πολλές αναγνώσεις. . .

Επειδή μαύρισε η ψυχή και η διάθεση μας το τελευταίο διήμερο με το μεγάλο κίνδυνο να πάθει μεγάλη οικολογική ζημιά ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ της ΔΑΔΙΑΣ μας και επειδή φαίνεται ότι ο κίνδυνος αυτός αρχικά να έχει φύγει – αν και θα χρειαστεί το επόμενο διήμερο εντατική παρακολούθηση και επαγρύπνηση – είπα να ανεβάσω μερικές από τις εικόνες από το δάσος που αντιστέκεται απέναντι σε κάθε αβλεψία, αμέλεια ή κακοβουλία.
Γιατί πάνω από όλα, αυτό που κάνει το δάσος ΤΟΣΟ διαφορετικό από άλλες αντίστοιχες περιοχές στην Ελλάδα, δεν είναι τα σπάνια ζώα και φυτά που φιλοξενεί, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ, που με κάθε ευκαιρία που αυτή η περιοχή κινδυνεύει, όλοι με μια φωνή και με μια γροθιά είναι εκεί, μέρα και νύχτα.
Γιατί η περιοχή ακόμα εμπνέει όλη την Ελλάδα, γιατί αν έχει διατηρηθεί για αιώνες είναι γιατί κυρίως την ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΝΕ οι άνθρωποι του.
Νιώθω μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω (για άλλη μια φορά) το πλήθος των ανθρώπων από ότι φορέα αντιπροσώπευαν, που για ένα διήμερο και που για όσο χρειαστεί θα είναι εκεί,
ΠΟΥ έχουν αυτό τον παράξενο «θετικό θυμό» και ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΙΣΤΗ ότι κάθε κίνδυνος καταστροφής του (π.χ. φωτιά) δεν πρόκειται να περάσει.
Δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…