Σε απίστευτο χρόνο η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων
Όταν αργά το πρωί της Τρίτης, οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας είχαν πρώτοι την πληροφορία για κινητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχεδόν κανείς δεν γνώριζε το τι γίνεται.
Το μόνο σίγουρο ήταν ότι υπάρχει κινητικότητα.
Χρειάστηκε να περάσουν ώρες για να γίνει σαφές ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μία απίστευτη πρόκληση, με την έκδοση Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άμεσα έδωσε σαφείς εντολές, οι οποίες όχι μόνο τηρήθηκαν κατά γράμμα, αλλά εκτελέστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Ούτε ερωτήσεις, ούτε περιττά λόγια, απ’ όσους αφορούσαν συγκεκριμένες κινήσεις.
Η Ελλάδα για πρώτη φορά ύστερα από καιρό κατάφερε να αποδείξει προς πάσα κατεύθυνση -κι όχι για εσωτερική κατανάλωση-, ότι τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις κι ότι η απόφαση είναι μία.
Οι εντολές Μητσοτάκη, όχι μόνο τηρήθηκαν αλλά κυρίως δεν άφηναν χρόνο για σενάρια και υποθέσεις.
Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που γνώριζαν, δέχονταν ερωτήσεις για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν γεγονότα, από παράγοντες που σε άλλες περιπτώσεις γνωρίζουν πριν τα ΜΜΕ, με τους ρόλους σ’ αυτή την περίπτωση να έχουν αντιστραφεί.
Το πως χειρίστηκε την Τουρκική προκλητικότητα  η Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι γνωστό σε απόλυτο βαθμό, όπως και το αν οι παρεμβάσεις χωρών είχαν άμεσο ρόλο στην εκτόνωση της παραβατικής και παράνομης τουρκικής συμπεριφοράς.
Το απολύτως βέβαιο είναι, ότι η αντίδραση της Ελλάδας την πρώτη κρίσιμη μιάμιση ώρα, δικαίωσε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού.
Το θέμα βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει.