Χατζηγιάννογλου: Αντί να μεταφέρετε σχολές ενισχύστε το νοσοκομείο το οποίο συνδέεται με τη νοσηλευτική

Έκλεισε το λάπτοπ ο Τοκαμάνης όταν ο υπουργός δεν του έδωσε τον λόγο
Τυράκι η ίδρυση νέων σχολών στο Διδυμότειχο για τη μεταφορά της νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.
Το ΔΠΘ διεκδικεί να μεταφερθεί η σχολή νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη, άλλωστε είχε ζητήσει και κατά το παρελθόν πριν την αναβάθμιση των ΤΕΙ ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας Βασίλη Διγαλάκη είχαν φορείς του Έβρου και εκπρόσωποι του ΔΠΘ σχετικά με το μέλλον της νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου. Ο υφυπουργός εμμέσως πλην σαφώς άφησε να ξετυλιχθεί το σχέδιο του υπουργείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο είναι η μεταφορά της σχολής νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.
Μάλιστα για να καμφούν οι έντοντες αντιδράσεις που προβλέπεται να υπάρχουν στο Διδυμότειχο, το υπουργείο αφήνει να εννοηθεί ότι θα ιδρυθούν δύο νέες σχολές στην πόλη των κάστρων.

Βασική αιτιολογία, όπως ακούστηκε στη σύσκεψη είναι ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι μικρό και δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή.
Στο σημείο αυτό όμως ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου απευθυνόμενος στους μετέχοντες στη σύσκεψη τόνισε με νόημα να ενισχυθεί το νοσοκομείο κι όχι να γίνει το εύκολο για κάποιους, δηλαδή η μεταφορά της σχολής.
Παράλληλα ο κ. Χατζηγιάννογλου, μεταφόραντας και την άποψη και των άλλων εκπροσώπων του Έβρου που μετείχαν στη σύσκεψη σε μία κίνηση στρατηγικής, είπε ξεκάθαρα, κάντε πρώτα κτήρια και μόνιμες εγκαταστάσεις για τη νοσηλευτική και τις άλλες σχολές.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος ζήτησε το ΔΠΘ να κάνει το επόμενο βήμα και να ιδρυθεί στο Διδυμότειχο ακόμη μία σχολή παράλληλα με την 5η έδρα του ΔΠΘ.
Ο υπουργός πάντως δεν μίλησε για χρονοδιαγράμματα, φαίνεται όμως ότι στον Έβρο υπάρχει προβληματισμός.

Μέσω βιντεοκλήσης συμμετείχαν ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, ο οποίος όμως έκλεισε το κινητό και αποχώρησε όταν ζήτησε να παρέμβει σε κάποιο σημείο και ο υφυπουργός δεν του έδωσε τον λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, το υπουργείο παιδείας βλέποντας ότι το Διδυμότειχο δεν μπορεί να δεχτεί καμία υποβάθμιση, αναμένεται να επανεξετάσει τη στάση του. Πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο ότι η απόφαση για μεταφορά της νοσηλευτικής αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη σύσκεψη η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, εξαγγέλλοντας την ίδρυση νέων Τμημάτων στην περιοχή, χωρίς κανένα εχέγγυο ή δεσμεύσεις, τη στιγμή που το Τμήμα Νοσηλευτικής φαίνεται να χάνεται οριστικά για την πόλη του Διδυμοτείχου και να μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε μια Κυβέρνηση που μέχρι σήμερα το μόνο που έχει κάνει είναι η κατάργηση ή το κλείσιμο Πανεπιστημιακών Τμημάτων». Παράλληλα διευκρίνισε πως οι Εβρίτες παραμένουν δύσπιστοι απέναντι σε τέτοιες «υποσχέσεις» καθώς κατά το παρελθόν είδαν επανειλημμένα να απομακρύνονται ή να κλείνουν δημόσιες δομές και υπηρεσίες.
«Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και να στηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θράκης»

Προς το παρόν, οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ οι οποίοι συμμετείχαν και οι τρεις στη σύσκεψη δεν έχουν εκφραστεί ούτε μέσω διαρροών.