Πολύ θετικές είναι οι εξελίξεις για την οικονομία του βορείου τμήματος του Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ο όμιλος YTONG – THRAKON εξακολουθεί να στηρίζει την περιοχή και τους κατοίκους της. Ο όμιλος, σχεδίασε και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ενός νέου εργοστασίου, το οποίο θα προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Στη νέα μονάδα θα παράγονται οικοδομικά υλικά, με τη βιομηχανική μονάδα να είναι σχεδόν έτοιμη για λειτουργία.
Προς το παρόν οι εργασίες προχωρούν βάσει σχεδιασμού, αναδεικνύοντας τον όμιλο YTONG – THRAKON σε πρωταγωνιστή της ανάπτυξης στον Έβρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την οικονομική κρίση, ο όμιλος συνέχισε ανελλιπώς τη λειτουργία των δύο εργοστασίων που διατηρεί στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, το εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης όπως και του εργοστασίου χρωμάτων STATUS, στα Οινόφυτα. Η Thrakon ιδρύθηκε το 1996 και πρωτοπορεί στα σύγχρονα οικοδομικά υλικά παράγοντας καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα. (εδώ φαντάζομαι ότι πρέπει να προσθέσουμε κι άλλα στοιχεία)

Το YTONG Block διατίθεται στην ελληνική αγορά από το 1990. Οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις παραγωγής εγκαινιάσθηκαν το 1999 στο Νεοχώρι Ορεστιάδος. Το εργοστάσιο της YTONG είναι το μόνο εργοστάσιο που παράγει αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα στην Ελλάδα. Τα προϊόντα από πορομπετόν χρησιμοποιούνται επιτυχώς στην Ευρώπη από το 1930 και στον υπόλοιπο κόσμο από το 1960. Στην Ευρώπη, υπάρχουν περισσότερες από 100 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες που παράγουν περίπου 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πορομπετόν ετησίως.