Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναζητούν τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για ένα από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (drone), που πετούν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο και μάλιστα τα έχει πολυδιαφημίσει η γειτονική χώρα, καθώς στέλνουν απευθείας εικόνα από τα σύνορα.
Αν και το ελληνικό πεντάγωνο δηλώνει άγνοια, το περιστατικό προκαλεί σίγουρα πολλές συζητήσεις.
Το πολυδιαφημισμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας είναι ένα από τα drone που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός, καθώς υπάρχουν και πολλά μικρότερα, τα οποία όμως δεν πλησιάζουν στα σύνορα και πετούν σε χαμηλότερο ύψος.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το μη επανδρωμένο που αναζητά η Τουρκία και πετούσε μεταξύ κεντρικού και νοτίου τμήματος του Έβρου, δεν είναι ίδιου τύπου μ’ αυτά που καταρρίπτουν στη Λιβύη οι αντίπαλοι της.

Σχεδόν με την έναρξη της συγκέντρωσης μεταναστών στα σύνορα, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη, όμως η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε, καθώς ποτέ δεν ήταν γυμνή στους αιθέρες, ακόμη και σε βαθιά περίοδο κρίσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, παρά τις καλές κάμερες που διαθέτουν, παρουσίασαν μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα κάποια να μην σηκώνονται για μεγάλο διάστημα. . .