Τελική λύση ζητά το Διδυμότειχου για τη σχολή – Αγώνας από τη δημοτική αρχή για να λυθούν συσσωρευμένα επί έτη προβλήματα.

Το ότι δεν πάει κάτι καλά με τη σχολή νοσηλευτικής Διδυμοτείχου είναι γνωστό. Η τελευταία όμως εξέλιξη όπου δύο νοσηλευτές κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους για να διδάξουν, έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει για μία εβδομάδα η έναρξη των μαθημάτων. Κι ενώ φτάνουμε στα Χριστούγεννα, τα μαθήματα ήταν να ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου, τώρα με τις δύο αυτές παραιτήσεις κάτι ακούγεται για 28. Τελικά τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν εντός του μήνα για να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Οι δύο τελευταίες παραιτήσεις διδακτικού προσωπικού, που φέρνουν τα πάνω κάτω, αλλά και η γενικότερη κατάσταση, με την ανάγκη εξεύρεσης λύσης να είναι επιτακτική, οδηγούν το δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στην διοργάνωση έκτακτης σύσκεψης, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους βουλευτές, εκπρόσωπο της περιφέρειας, καθηγητές του ΤΕΙ.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο σκοπός όπως πληροφορούμαστε δεν είναι το απλά να γίνει μία σύσκεψη για επικοινωνιακές ανάγκες.