Με κατάληψη του δημοτικού καταστήματος και έκδοση ψηφίσματος, όπου θα γίνονται γνωστά τα αιτήματα των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου προς το Τυχερό, αποφάσισαν να αντιδράσουν κάτοικοι και επαγγελματίες, μετά από τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Τυχερού την Τετάρτη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι κάτοικοι να αναζητήσουν τρόπο να αυτονομηθούν από τον νέο Καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από τη συνένωση των πρώην Δήμων, Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι κατακτήσεις 25 ετών που θεμελιώθηκαν από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Χατζόπουλος, αυτή τη στιγμή ξηλώνονται η μια μετά την άλλη.
Τέλος, με αφορμή την πρώτη αυτή εκδήλωση για την αποτίμηση της κατάστασης στο δήμο Τυχερού, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Σπύρος Δέδογλου ζητά από το δήμαρχο να λειτουργεί περισσότερο δημοκρατικά, γιατί όπως υποστηρίζει η αυτοδιοικητική συμπεριφορά του κ. Πουλιλιού παραπέμπει «σε κοινοτάρχη της δεκαετίας του ‘60»

Αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση…
«Η συνένωση του Δήμου Τυχερού με το Δήμο Σουφλίου μετά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» προκάλεσε μια υποβάθμιση άνευ προηγούμενου σε παροχές και υπηρεσίες προς τους κατοίκους του Τυχερού και των οικισμών», σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Έτσι, επαγγελματίες και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Πολύκεντρο όπου και διαπίστωσαν πως το επίπεδο της  ποιότητας ζωής των κατοίκων «κατρακυλά», ενώ χάνονται κεκτημένα δεκαετιών.
«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πήγαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Επαγγελματιών για τα προβλήματα του Τυχερού, γιατί δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένα χρόνο μετά τον «Καλλικράτη» το Τυχερό μόνο χάνει κεκτημένα 25 ετών. Για παράδειγμα η ενδο-οικιστική συγκοινωνία διακόπηκε μετά από 25χρόνια. Οι παιδικοί σταθμοί αύξησαν τα τροφεία και διέκοψαν και τη μεταφορά, ενώ δεν λαμβάνεται υπ όψιν, πως το Τυχερό και τα χωριά του δεν έχουν τη συγκοινωνία του Σουφλίου και των Φερών. Έτσι τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν τους κάτοικους για τη λαϊκή, το γιατρό και τις συναλλαγές καταργήθηκαν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Δέδογλου.

Αποψιλώθηκε ο δήμος από υπαλλήλους 
Σημαντική αναφορά έγινε στο θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων που φεύγουν από τις υπηρεσίες του Τυχερού για να εξυπηρετήσουν άλλους οικισμούς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αισθάνονται υποβάθμιση στην προσφορά του δήμου σε όλους τους τομείς. «Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο» διαπίστωσαν οι διοργανωτές για το σύνολο της εικόνας του δήμου

Ψήφισμα και κατάληψη
«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους κατοίκους και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε έκδοση ψηφίσματος. Το ψήφισμα θα το παραλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος γιατί θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του δημαρχιακού καταστήματος, την ερχόμενη Τετάρτη» δηλώνει ο κ. Δέδογλου. «Ο δήμαρχος, πρέπει να καταλάβει τη θέση και το ρόλο του. Έχει καταργήσει δημοτικές κοινότητες και επιτροπές και λειτουργεί ως κοινοτάρχης της δεκαετίας του ΄60» καταλήγει.

Ιωάννα Παρασχάκη

Εφ. «Η Γνώμη»