Στους χιλιάδες ανέργους δικηγόρους αναφέρθηκε η υπουργός παιδείας.

Επίσκεψη στο υπουργείο παιδείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε για θέματα εκπαίδευσης με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Για το θέμα της 4η νομικής στην Πάτρα η κα. Κεραμέως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μετά από αναλυτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό, όπως ξέρετε ήταν και προεκλογική δέσμευση, να μην προχωρήσει η ίδρυση 4ης νομικής σχολής στην Πάτρα. Συνεπώς σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη σύσταση επιτροπής που θα μελετούσε τα προγράμματα σπουδών της νέας νομικής Πάτρας, θα εκδοθεί λοιπόν υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα ανακληθεί αυτή η επιτροπή.
Διευκρινίζουμε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας. Θα μπορούσε η 4η νομική να έχει ιδρυθεί οπουδήποτε. Είναι θέμα 4ης νομικής. Η χώρα μας έχει χιλιάδες ανέργους δικηγόρους και ένα βασικό μέλημα της κυβέρνησής μας είναι να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει σήμερα, μεταξύ αφενός εκπαίδευσης και αφετέρου πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας. Ξεκάθαρα λοιπόν το τονίζω δεν είναι θέμα της Πάτρας, θα μπορούσε αυτή η 4η νομική να είναι στην Κρήτη στη Ρόδο, δεν έχει σημασία, είναι ζήτημα ότι δεν χρειάζεται η χώρα μας 4η νομική.

Η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε σε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών και στη μη αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (σ’ αυτή τη φάση).

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά του που ξεκίνησε το κύκλο των επισκέψεών του από το υπουργείο παιδείας και παράλληλα ότι η παιδεία αποτελεί για τον ίδιο προσωπικά απόλυτη προσωπική προτεραιότητα.