Στην την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή» αναφέρεται με κείμενό του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Μπαρμπούδης.

Συνδημότισσες και συνδημότες
Η δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, η άνιση πάλη που δίνει ο καθένας από εμάς, αλλά και όλες αυτές οι αντιξοότητες και οι δυσμενείς καταστάσεις, που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, αποτελούν για πολλούς, αιτίες μη ενασχόλησής τους, με δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, οι οποίες τις περισσότερες φορές, στερούν από τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, τις στρατηγικές και τα εφόδια, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και ανάδειξη του Δήμου μας.
Όλες αυτές οι αιτίες, που για άλλους φαντάζουν ανυπέρβλητο εμπόδιο, για εμένα προσωπικά, αποτελούν το έναυσμα, για την απαρχή της ενασχόλησης μου με αυτό που όλοι καλούμε «κοινά». Ορμώμενος, και οπλισμένος με πίστη, ελπίδα και όραμα, για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, τολμάω για μια ακόμα φορά να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μας.
Εύχομαι να κριθώ άξιος από τους συμπολίτες μας, και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, σε αυτήν την μεγαλεπήβολη προσπάθεια, για την ανάπτυξη και ανάδειξη του διευρυμένου Δήμου μας.


Έχω γεννηθεί το 1979 στην Ορεστιάδα όπου και κατοικώ μόνιμα. Η καταγωγή μου είναι από το Νεοχώρι και την Παταγή.

Είμαι παντρεμένος με την Μπαλατσίδου Αναστασία με καταγωγή από Καβύλη και Κάτω Οινόη και πατέρας δύο κοριτσιών 5 και 1 έτους αντίστοιχα.

Είμαι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών, ενώ το 2018 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας με τίτλο Τραπεζική.

Ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος από το 2006 έως και το 2016 και έχω εργαστεί σε εταιρείες χρηματιστηριακής διαμεσολάβησης, και ως συμβασιούχος στον Ο.Π.Α.Δ, τα ΕΛ.ΤΑ και τη Διεύθυνση Γεωργίας. Ήμουν συνεργάτης της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Από το 2016 είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας υπηρέτησα στην Καβύλη και στη Ν. Βύσσα ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.

Έχω διατελέσει μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, με συμμετοχή στην Κεντρική Γραμματεία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ και ως Υπεύθυνος Πόλεως ΤΕΙ Σερρών. Υπήρξα μέλος της ΟΝΝΕΔ και μετείχα για πολλά χρόνια στην τοπική και νομαρχιακή επιτροπή. Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας

Κατά τα έτη 1999-2002 μετείχα στα Συμβούλια Διοίκησης του ΤΕΙ Σερρών και των αντίστοιχων Σχολών και Τμημάτων που σπούδαζα.

Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Θράκες. Είμαι διαιτητής καλαθοσφαίρισης. Διατέλεσα μέλος Δ.Σ. του Α.Ο. Νεοχωρίου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο παρελθόν.

Είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου μας Μαυρίδη Βασίλη και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας κ Αλληλεγγύης του Δήμου Ορεστιάδος (Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο.)

Στον τομέα μου ανήκουν : οι Παιδικοί Σταθμοί, η Σίτιση, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Κοινότητας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο (Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο.)

Δημιουργήθηκαν 20 νέες θέσεις εργασίας
Εγκρίθηκε και λειτουργεί η δομή σίτισης απόρων Δήμου Ορεστιάδος
Προσλήφθηκε γιατρός για τα παιδιά των 8 παιδικών μας σταθμών
Ανακαινίστηκε ο παιδικός σταθμός των Ριζίων
Τοποθετήθηκαν παιχνίδια εξωτερικού χώρου στον παιδικό των Δικαίων
Αντικαταστάθηκε μέρος της σκεπής του παιδικού του Κυπρίνου
Επαναλειτούργησε το ΚΑΠΗ Πενταλόφου
Ανακαινίστηκαν τα ΚΑΠΗ Ορεστιάδος και Ριζίων
Διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος του ΚΑΠΗ Δικαίων
Κατασκευάστικε η σκεπή του ΚΑΠΗ Ελιάς
Επισκευάστηκε η σκεπή του ΚΑΠΗ Κομάρων
Αγοράστηκε τρακτερ για τις ανάγκες του Ανοικτού Γηπέδου
Εξωραΐστηκε ο άυλειος χώρος στα παλιά δικαστήρια (γραφεία του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο.)
Διαμορφώθηκαν τα γραφεία και οι βοηθητικοί χώροι του Κέντρου Κοινότητας στα παλιά δικαστήρια
Κατατέθηκαν προτάσεις για δημιουργία παιδικών χαρών στους παιδικους σταθμούς Βύσσας και Ριζίων μέσω του προγράμματος interec της αναπτυξιακής
Κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση και πλήρη διαμόρφωση των 5 ιδιόκτητων παιδικών σταθμών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία αξίας 285.000 ευρώ.