Υποψήφια διέψευσε ότι ο δήμαρχος ή το περιβάλλον του δημάρχου της άσκησε πίεση.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην μέχρι τώρα ήρεμη προεκλογική δραστηριότητα στο δήμο Ορεστιάδας. Η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, κατήγγειλε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ότι ασκούνται πιέσεις σε υποψηφίους της από τον δήμαρχο και το περιβάλλον του δημάρχου. Συγκεκριμένα η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας είπε: “Στέλεχος της δημοτικής μας παράταξης που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος πιέζεται να ανακαλέσει τη συμμετοχή του στο δικό μας ψηφοδέλτιο και να μεταγραφεί σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο, στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Η πίεση δεν ασκείται από οποιονδήποτε, αλλά από τον ίδιο τον δήμαρχο. Υποψήφιοι δικοί μας, των οποίων οι συγγενείς τους εργάζονται στο δήμο υφίστανται αφόρητες πιέσεις να ανακαλέσουν την υποψηφιότητά τους γιατί οι δικοί τους άνθρωποι θα έχουν δυσμενή εξέλιξη στο εργασιακό τους περιβάλλον”.
Σε δήλωσή της για το ίδιο θέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα τόνισε: Υπήρχε υποψήφια, η κα. Αρβανιτίδου η οποία το δήλωσε πλέον και επώνυμα, ότι πιέστηκε από το περιβάλλον του δημάρχου να ανακαλέσει την υποψηφιότητά της, διαφορετικά μέλος της οικογένειάς της θα έχει δυσμενή εξέλιξη στο εργασιακό του περιβάλλον.

Τις καταγγελίες Γκουγκουσκίδου απέκρουσε με έντονο τόνο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σας κατηγορώ ευθέως ότι λέτε ψέματα. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έχει ασκήσει καμία πίεση σε κανέναν κι ούτε πρόκειται να ασκήσει και σας προκαλώ να φέρετε το όνομα αυτού που λέτε ότι μίλησε με το δήμαρχο και του άσκησε πίεση να κάνει μεταγραφή θαρρείς και είναι ποδοσφαιριστής. Σας προκαλώ”.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον κα. Αρβανιτίδου προκειμένου να μεταφέρει κάποια δήλωσή της. Η κα. Αρβανιτίδου, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση και παράλληλα τόνισε ότι δε θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα. Στην ερώτησή μας αν ο δήμαρχος ή κάποιος από το περιβάλλον του δημάρχου την πίεσε ώστε να ανακαλέσει την υποψηφιότητά της, κατηγορηματικά απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι η πίεση ασκήθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον.