Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη «Ενότητα για μία νέα πορεία στο δήμο Αλεξανδρούπολης» Θανάσης Τσιαλάφας, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Και σ’ αυτές τις εκλογές η πληθώρα υποψηφίων είναι μεγάλη. Όχι μόνο στις εκλογές για τον Α βαθμό αυτοδιοίκησης, αλλά και για τον Β. Τι είναι αυτό που κρίνει τελικά ο ψηφοφόρος; Τι τον κάνει να επιλέξει;
(είναι υγιές ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα κοινά. Πιστεύω πως όλοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Το αποτέλεσμα θα μετρήσεις. Άλλωστε ένα παλιό κλισέ λέει “στην πολιτική όπως και στον έρωτα, δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις”.
Για να κάνεις κάποιος το ο,τιδήποτε πρέπει “να θέλει, να ξέρει και να μπορεί”. “Αρχή άνδρα δείκνυσι”. Το σίγουρο είναι πως ο κ. Θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά στις εκλογές του Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά η δική μας παράταξη, η “Ενότητα για μία νέα πορεία στο δήμο Αλεξανδρούπολης” στελεχωμένη από ικανούς ανθρώπους, με περγαμηνές στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή, με θέληση για προσφορά στον τόπο, θα κάνει τη διαφορά στη διοίκηση του δήμου για την Αλεξανδρούπολη που θέλουμε. Είμαστε μία ορχήστρα με ταλαντούχους σολίστ, με μαέστρο τον επικεφαλής μας υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Λαζόπουλο. Οι ψηφοφόροι σήμερα δέχονται πληθώρα πληροφοριών. Είναι ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα. Νομίζω πως όλοι θέλουν – για τον δήμο αναφέρομαι – την καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους.
Τα θέματα είναι πολλά: Κυκλοφοριακό, ασφάλεια, εργασία, εκπαίδευση, πολιτισμός και τόσα άλλα που είναι καθήκον να υπηρετήσει επικουρικά να υποστηρίξει τους δημότες σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και γενικότερα με οργανισμούς και δομές που είναι πέραν του δήμου.
Από την άλλη έχοντας τις πολιτικές και κοινωνικές τους πεποιθήσεις θα υποστηρίξουν εκείνη την παράταξη που καλύπτει τις ιδεολογικές τους πολιτικοκοινωνικές πεποιθήσεις. Η παράταξή μας είναι ακομμάτιστη αλλά βαθιά πολιτικοποιημένη.
Με ικανοποίηση διαβλέπω πως η παράταξη μας έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των κεντροαριστερών, των οικολόγων, των προοδευτικών γενικότερα του τόπου μας. Εκφράζουμε την πρόοδο κόντρα στη συντήρηση.
Τις τελευταίες μέρες κόπηκαν δέντρα από την παραλιακή της Αλεξανδρούπολης. Αν παρατηρήσει κάποιος καλύτερα τις φωτογραφίες θα δει ότι τα δέντρα είχαν ξηλώσει τα πεζοδρόμια. Ας αφήσουμε την επιστημονική άποψη στους ειδικούς. Η δική σας άποψη ποια είναι; Πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις και να διορθώνονται αστοχίες ή πρέπει υπό τον φόβο της σωστής ή άδικης κριτικής οι δήμοι να περιορίζουν τις παρεμβάσεις τους;
Πράγματα! Το θέαμα των κομμένων δέντρων είναι αποκρουστικό. Γελοίο δε το θέαμα των δενδρυλίων που αντικατέστησαν τα κομμένα, ειδικά με τον τρόπου που αυτά φυτεύτηκαν. Ολοκληρωμένη αντίδραση εκ μέρους της παράταξής μας δόθηκε από τους κκ Πετρίδη και Μπετσίδη, ειδικούς στο θέμα λόγω της ιδιότητάς τους, μηχανικούς και δασολόγους αντίστοιχα, με πολύχρονη θητεία στο οικολογικό κίνημα.
Βεβαία και πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις όπου κρίνεται πως η αλλαγή θα επιφέρει βελτίωση. Δράση παντού χωρίς φοβίες και φόβο για το “πολιτικό κόστος”. Με γνώμωνα μόνον την προσδοκώμενη ωφέλεια. Οι όποιες όμως ενέργειες πρέπει να γίνονται de lege artis αξιοποιώντας την γνώση των “ειδικών”. Την εμπειρία τους! Ακολουθώντας τις επιτυχημένες προσπάθειες άλλων.
Αν σας ζητούσαν να καταθέσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης ποιο θα ήταν αυτό;
Από προσωπική εμπειρία και από γνώμες όσων κουβεντιάζω, φρονώ πως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η ανάπτυξη – ανεργία είναι τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας και με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι από την πρώτη μέρα που θα βρεθούμε στη διοίκηση του δήμου.
Η πρότασή σας;
Δέσμευσή μου. Δέσμευση της “Ενότητας. ..”, δέσμευση του Δημήτρη Λαζόπουλου: Καθημερινός αγώνας ενάντια σε κάθε πρόβλημα μεγάλο ή μικρό για την βελτίωση της ζωής των Αλεξανδρουπολιτών. Όλων των Αλεξανδροπουλιτών. Ανεξαρτήτων της οικονομικής τους κατάστασης, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσεις, της ηλικίας τους.
Μαθηματικός, νομικός, τραπεζικός υπάλληλος. Ποια απ’ όλες αυτές τις ιδιότητες σας αγγίζει πραγματικά;
Τα μαθηματικά και τα νομικά όπως και η διοίκηση επιχειρήσεων είναι οι σπουδές μου!
Τα . . . “βέλη” στη φαρέτρα μου, με τα οποία πολέμησα στον επαγγελματικά μου βίο, ως τραπεζικός και αργότερα ως ασκούμενος δικηγόρος. Συνεργάστηκα με τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τη νοικοκυρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλη ή μικρά θέματα που τους απασχολούσαν με θετικό ισοζύγιο θέλω να πιστεύω.
Αυτά τα εφόδια, αυτή συσσωρευμένη εμπειρία φιλοδοξώ να θέσω στη διάθεση των συμπολιτών μου. Έχω βέβαια και άλλες ευαισθησίες και άλλους . . . “έρωτες”! Ο πολιτισμός ειδικότερα είναι ένας από αυτούς. Τελευταία μάλιστα. . . “βασανίζω” την λογοτεχνία γράφοντας ποιήματα και πεζά. Εδώ και ένα χρόνο γράφω – πρώτη μου φορά το εκμυστηρεύομαι’ το πρώτο μου μυθιστόρημα, που αν όλα πάνε καλά θα λουστεί με μελάνι φέτος το καλοκαίρι.
Τι μουσική ακούτε;
Καλή! Ελληνική και ξένη!
Αγαπημένο τραγούδι;
“Προσκοπάκος όταν είσαι, τι ωραία που περνάς. . . “

Ποιος είναι ο Θανάσης Τσιαλάφας.

Ο Θανάσης Τσιαλιάφας γεννήθηκε στο Σουφλί το 1961. Σπούδασε Μαθηματικά, Νομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τουρκικά. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα σε Σουφλί, Φέρες, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και ως ασκούμενος δικηγόρος σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Υπήρξε συνδικαλιστής από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια καθώς και στην επαγγελματική του ζωή. Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.Τελευταία δραστηριοποιείται στην λογοτεχνία με ποιήματα και πεζά.