Την Πέμπτη 28-2-2019, στο Τουριστικό Κέντρο Φερών, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης Νικόλαος μαζί με την κ. Μακρυγιάννη Ελένη από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Σοφία» με θρακιώτικες στολές υποδέχτηκαν μια ομάδα από δεκαέξι Τουριστικούς Πράκτορες από την Κίνα.
Ενημερώθηκαν για τις ομορφιές του Δέλτα του Έβρου, για τη δράση Πόρος «Ευρωπαϊκό χωριό Πελαργών», δοκίμασαν τοπικά προϊόντα όπως ούζο, βιολογικό τυρί, καβουρμά, λουκάνικα και λουκούμια με ρόδι, που με ευχαρίστηση προσέφεραν οι παραγωγοί για τις ανάγκες της υποδοχής.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Παναγία Κοσμοσώτειρα και απόλαυσαν την μοναδικότητα, την ιστορικότητα και την ομορφιά του Μνημείου.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του συλλόγου «Διδυμοτείχου Ανάδειξις» και της Τουριστικής εταιρίας ΕΤΤ η οποία εδρεύει στην Κίνα για την ολοκλήρωση του τουριστικού πρότζεκτ «SILK ROAD ITINERARY», δηλαδή, ο “δρόμος του Μεταξιού.”
Σκοπός της επίσκεψης, να γνωρίσουν, να αξιολογήσουν τα αξιοθέατα της περιοχής ενώ παράλληλα, να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέων τουριστικών προϊόντων τα οποία θα προβληθούν στις μεγάλες επερχόμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.