Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Ε Φ ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΑΡΑΣΙΩΝ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ , ΘΑΥΜΑΣΙΑ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με ένα ευχάριστο ρεπορτάζ θα ασχοληθεί η στήλη σήμερα – τουλάχιστο έτσι πιστεύουμε. Πρόκειται για την επίσκεψη των Εφέδρων Αξιωματικών του Έβρου στο Ε Φ της Παλαιάς Σιδηροδρομικής Γεφύρας Μαρασίων -πολύ κοντά στο πανελληνίως πια γνωστό Ε Φ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ όπου συνέβησαν τα δραματικά γεγονότα του περασμένου έτους . -την οποία πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες με σκοπό να βρεθούν κοντά στους φρουρούς των συνόρων μας και να κόψουν την παραδοσιακή πίτα και φυσικά να τους προσφέρουν διάφορα δώρα
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Έτσι μια ομάδα Εφ. Αξ/κών του ΄Εβρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη

Κεμαλάκη αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες βρέθηκε στο συγκεκριμένο Ε Φ , ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές . Εκεί έτυχαν μιας εξαιρετικής όσο και εντυπωσιακής υποδοχής καθώς τους περίμεναν και τους υποδέχτηκαν όχι μόνο το προσωπικό του Ε Φ αλλά και ο Υποδ/τής της XVI Μ/Κ Μ Π ο Ταξίαρχος κ. Στ. Σταυρόπουλος , ο Δ/τής της Τ Δ όπου ανήκει το Φυλάκιο ο Σχης κ. Θ. Χατζηγεωργίου καθώς και οι λοιποί Αξ/κοί σε επίπεδο Τάγματος και Λόχου .
ΟΙ [ΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ
Στις σχετικές προσφωνήσεις που ακολούθησαν ο κ. Ταξίαρχος αφού ευχαρίστησε τους Εφέδρους Αξ/κούς για την επίσκεψη αναφέρθηκε στην αποστολή του Φυλακίου , τη στελέχωσή του καθώς και, την αποφασιστικότητα ΟΛΩΝ για την προάσπιση της περιοχής από οποιαδήποτε απειλή . Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ ΕΒΡΟΥ αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψης , τα συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης που τρέφουν οι Έφεδροι Αξιωματικοί σε όσους υπηρετούν στις Ε Δ και ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη και αιματοβαμμένη περιοχή .
Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η προσφορά των δώρων μέσα σε μια ζεστή , άκρως φιλική και θαυμάσια ατμόσφαιρα .Οι επισκέπτες έφυγαν αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων αισθανόμενοι και οι ίδιοι ότι επιτέλεσαν ένα ελάχιστο απ’ αυτά που οφείλουν στους υπηρετούντες στη περιοχή και με τη σκέψη όπως τη διετύπωσε ο Π. ΟΥΣΤΙΝΩΦ : «ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ , ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ .»