Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν στην Αδριανούπολη. Ο κ. Ερντοάν μίλησε σε οπαδούς του στην πλατεία Σελίμιγιε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο τουρκικό τμήμα της Θράκης. Σύμφωνα με τον κ. Ερντοάν τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Θράκη είναι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων και αυτά θα εξασφαλίσουν την ανάγκη 300 χιλιάδων οικογενειών τα επόμενα 10 χρόνια.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην επαρχία Αδριανούπολης, όπως η ανάπτυξη του νοσοκομείου (μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνονται 15 νέα τετράκλινα δωμάτια), οι νέοι δρόμοι και ο σιδηρόδρομος. Μάλιστα τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθούν τα έργα με τη νέα υπερταχία αμαξοστοιχία, η διαδρομή Καπίκουλέ (βουλγαροτουρικά σύνορα) – Χαλκαλί (έξω από την Κωνσταντινούπολη) θα μειωθεί από τις 4 ώρες μόλις στη 1 ώρα και 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, κατά την ομιλία του τόνισε ότι δημιουργήθηκαν 13 νέες μονάδες βιολογικού καθαρισμού στον Εργίνη ποταμό, ποταμό ο οποίος είναι βαρύτατα ρυπασμένος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δίπλα από τα τουρκοελληνικά σύνορα, ανέφερε ότι ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, το τέμενος στην ΑΘήνα να έχει μιναρέ, όπως έχουν καμπαναριό και οι εκκλησίες.