Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι», ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση στο Κέντρο ΑποθεραπείαςΑποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ¨αξίΖΩ¨» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή – ΕΚΤ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τηνπρογραμματική περίοδο 2014-2020,
προσκαλεί
Άτομα με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε μορφή νοητική αναπηρία να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».
Α. Παρεχόμενες Υπηρεσίες
Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι», λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο (2) οχτάωρες βάρδιες (07:00-15:00 και 14:00-22:00) και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πολλαπλές υπηρεσίες ημερήσιαςφροντίδας και παραμονής σε Άτομα με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε μορφή νοητική αναπηρία προς τους ωφελούμενους.
Συγκεκριμένα, παρέχει υπηρεσίες όπως:
 Πρώιμη παρέμβαση: Δεδομένου ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής προκαθορίζεται η εξέλιξη κάθε ατόμου, η έγκαιρη αντιμετώπιση και παροχή κατάλληλων υπηρεσιών κρίνεται καταλυτική.
 Πρόγραμμα πράξεως ειδικής αγωγής-θεραπείες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, συμβουλευτική γονέων και μουσικοκινητική.
 Μεταφορά από τις οικίες των ωφελουμένων προς το Κέντρο και αντίστροφα.
 Διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου, όπως αυτές προκύπτουν από το ιατρικό του ιστορικό.
 Οχτάωρη ελάχιστη παραμονή των ωφελουμένων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας κάθε ωφελούμενου, μέσα από την ιατρική παρακολούθηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας, υποστήριξης, ψυχαγωγίας, άθλησης, απασχόληση στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής, δράσεις δικτύωσης και κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εξόδους και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας.
 Εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και υποστήριξη στην πορεία των ωφελουμένων προς την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και γενικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή στην κοινότητα.
Η διάρκεια παροχής των ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υλοποίησης της Πράξης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από 01/02/2019 έως 31/01/2022.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ» στον ημερήσιο τύπο και αναρτάται στην ιστοσελίδα του φορέα, στη διεύθυνση www.syd.gr, καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες της Ε.Σ.Α.με.Α (www.esamea.gr) και της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ (www.posgamea.gr).
Επιπλέον, η παρούσα διατίθεται από τον φορέα στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τα παραρτήματα του, καθώς επίσης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν: να επικοινωνήσουν με τον κo. Ποιμενίδη Ηλία
-στο τηλέφωνo/fax 2531033114-71900,
-e-mail στο info@syd.gr
-αυτοπροσώπως στα γραφεία του Συλλόγου, ώρες 10:00-13:00.