Με τη θερμοκρασία να παραμένει χαμηλή και βροχοπτώσεις να πέφτουν στην περιοχή, τόσο της Ελληνικής Θράκης, όσο και στην Ανατολική Ρωμυλία, υπάρχει μία σχετική ανησυχία για τις «κατά παράδοση» πλημμύρες του Έβρου. Προς το παρόν πάντως, η κατάσταση δείχνει ότι δεν ευνοεί το φαινόμενο καθώς οι όγκοι χιονιού που έχουν πέσει στη Βουλγαρία για να λιώσουν απαιτούν και χρόνο και υψηλές θερμοκρασίες για μέρες, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις.

Η χωριτικότητα των τριών μεγάλων φραγμάτων του Άρδα, προς το παρόν είναι καθησυχαστική όσον αφορά το φόβο για υπερχείλιση τους. Συγκεκριμένα στο Ιβαίλογκραντ η πληρότητα βρίσκεται στο 70,54%, στο Κίρτζαλι στο 52,72% και στο Στούντεν Κλάντενετς στο 52,59%.

Τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία στην Στάρα Ζαγόρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει του 4 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα υπάρχει εκτίμηση για συνέχιση των χιονοπτώσεων στη γειτονική χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς στον Έβρο υπάρχουν ακόμη αναχώματα τα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί 100%.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον προϊστάμενο διεύθυνσης πολιτικής προστασίας ΑΜΘ Κώστα Χουβαρδά, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των στάθμεων στα ποτάμια και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα και αν, θα ξεκινήσει το λιώσιμο των πάγων. Προς το παρόν πάντως ο κ. Χουβαρδάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.