Ανάλυση του αγώνα Εθνικός – Άβαντας από τον Βασίλη Κυριακίδη

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ηττήθηκε δίκαια από τον Ατρόμητο Άβαντα στο γήπεδο της Άνθειας με σκορ 2-3. Το πάθος, η συγκέντρωση και το πείσμα ήταν τρία κύρια χαρακτηριστικά που έλλειπαν από τους κυανόλευκους στην αναμέτρηση αυτή.
Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ με 1-0. Πέραν του γκολ, που σημειώθηκε στο πρώτο δεκάπεπτο του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστες φορές τα αντίπαλα καρέ.
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Άβαντα μπήκαν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτοί που πανηγύρισαν μόλις ο διαιτητής του αγώνα, ο κύριος Κυριαζίδης, σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι αυτό.
Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 5ο λεπτό ο Παγωνίδης βρέθηκε εντός περιοχής, πλάσαρε όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, ο Μπαμπλής, επενέβη σωτήρια με τα πόδια. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μαλαδάκης εκτέλεσε κόρνερ, σημάδεψε τον Βουλγαράκη, ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαμπλή, στην συνέχεια η μπάλα κάτεληξε εντός εστίας και με αυτόν τον τρόπο έγινε το 1-0. Στο 36ο λεπτό ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Βασιλικός βρέθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πέρασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Κυριακίδη, στη συνέχεια όμως καθυστέρησε να κάνει κάποια αποτελεσματική ενέργεια, τερματοφύλακας και αμυντικοί βρέθηκαν στις σωστές θέσεις, ο επιθέτικος του Άβαντα σούταρε όμως η μπαλά κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Πλουμίδης εκτέλεσε, από πλάγια θέση, φάουλ, ο Ουζουνίδης με κεφαλιά θέλησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού, όμως ο Κυριακίδης μπλόκαρε σταθερά.
Στο δεύτερο μέρος και στο 54ο λεπτό η ομάδα του Άβαντα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Πλουμίδης σέντραρε στον Βασιλικό από πλάγια θέση και ο τελευταίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 63ο λεπτό ο Εθνικός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Μαρμαρίδης βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, λίγο πριν σουτάρει ανετράπη από τον Μελαδένιο και ο κύριος Κυριαζίδης έδειξε την <<άσπρη βούλα>>. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Βουλγαράκης και σημείωσε το 2-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο, ο Κυριζάκης, έχασε σημαντική ευκαιρία να σφραγίσει την νίκη των γηπεδούχων. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων σούταρε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, αλλά ο Μπαμπλής έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και μάζεψε την μπάλα. Στο 73ο λεπτό η ομάδα του Αντώνη Μπαλτζή ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Από <<κομπίνα>> ύστερα από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενουμένων ο Πλουμίδης σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπουρδούνη και κατέληξε στα δίχτυα του Εθνικού, ξεγελώντας τον Κυριακίδη. Στο 84ο λεπτό ο Ατρόμητος έχασε ευκαιρία να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Λαμπάκος σούταρε από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατεληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη. Δύο λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτυ. Ο αμυντικός του Εθνικού, ο Δούπας, κράτησε τον Λαμπάκο στο ύψος της μικρής περιοχής και ο κύριος Κυριαζίδης κατελόγισε πέναλτυ και έδειξε κόκκινη κάρτα στον 26χρονο οπισθοφύλακα. Ο Πλουμίδης από τα 11 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-3 με τον νεαρό μέσο του Άβαντα να <<πνίγεται>> από τις αγκαλιές των συμπαικτών του.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Βουλγαράκης, Αγούδης, Δούπας, Μπουρδούνης, Πεχλιβανίδης (63′ Κυριζάκης), Μωραϊτης, Μαλασίδης Γ. (81′ Παπανικολάου), Παγωνίδης, Μαλαδάκης (82′ Μουχτάρης), Μαρμαρίδης.
ΑΒΑΝΤΑΣ: Μπαμπλής, Φραγγουλίδης, Παπαγεωργίου, Μελαδένιος, Ουζουνίδης (85′ Δαρέλας), Βλάχος, Καρασάνης (46′ Χατζηευαγγέλου), Πλουμίδης, Λαμπάκος, Τσιολάκης, Βασιλικός (62΄ Παρασκευάς).