Να κηρυχθεί απεργία από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Ορεστιάδας, ζητάει το Αγωνιστικό Μέτωπο ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας. Η αγωνιστικό μέτωπο μάλιστα ζητά να πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.
Το αίτημα κατατέθηκε δημόσια, αλλά και με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.
Η επιστολή αναλυτικά:

Προς : κ Ζάχαρη Κωνσταντίνο
Πρόεδρο Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Ορεστιάδας
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Θέμα « Αίτημα για κήρυξη απεργίας »
Το Αγωνιστικό Μέτωπο ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας , καλεί το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας να πάρει άμεσα απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη και παράλληλα να καλέσει Γενική Συνέλευση, για την καλύτερη οργάνωση της.
Καλούμε επίσης το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την εργατική τάξη του νομού σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα στο πλευρό εκατοντάδων Ομοσπονδιών, ΕΚ, πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, ενάντια στα μέτρα, στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.
Ήρθε η ώρα να μπούμε όλοι στη μάχη και να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας. Ήρθε η ώρα να πάμε κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Για πολλοστή φορά σφυρίζει κλέφτικα στην πρόταση που κατέθεσαν δεκάδες ταξικές οργανώσεις για την κήρυξη της απεργίας και καλεί τους εργαζόμενους «να περιμένουν».
Να περιμένουν τι; Τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γαλέρες και σπάνε ρεκόρ οι μισθοί πείνας και η δουλειά-λάστιχο! Αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους, έπειτα και από αυτά που αποφάσισαν στην ΕΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), ότι είναι «άξιοι» εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων και για άλλη μια φορά αποτελούν το στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης. «Άξιοι»!!!
Φέρνουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, υποχρεωτικότητα στην εφαρμογή τους.
* Κανείς κάτω από 751 ευρώ κατώτατο μισθό.
* Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
* Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και των υπόλοιπων αντεργατικών νόμων.
* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
1/11/2018
Καλκανίδης Κώστας