Μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Είναι μεγάλη η απορία ακόμη και για όσους πρόλαβαν να υπηρετήσουν ως αστυφύλακες ή χωροφύλακες.
Ακόμη και να ξέρεις «από μέσα» τις διαφορές, είναι δύσκολο να είσαι και με τους δύο.
Στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη επιλέγουν πως θα κινηθούν ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Οι εκλογές όσο κι αν φαίνεται ότι έχουν δρόμο ακόμη, είναι κοντά και ίσως να κριθούν πριν στηθούν οι κάλπες.
Ο καιρός έχει περάσει, ο κόσμος έχει γνωρίσει συγκεκριμένους τους πολιτικούς, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.
Με το που ανακοινώθηκε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Μέτιο, οι νομαρχιακές του κόμματος έβγαλαν ανακοινώσεις στήριξης. Το ίδιο έκαναν πρώην βουλευτές και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ. Σε χρόνο μάλιστα τόσο άμεσο, που οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν πώς υπήρξε τέτοιος συντονισμός.
Με τις ανακοινώσεις τους, οι πρώην και ο νυν βουλευτής δεσμεύτηκαν. Δέθηκαν με την επιλογή του κόμματος και φέρνουν σε μεγάλο βαθμό και την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος.
Σε ενδεχόμενη επιτυχία Μέτιου θα δικαιωθούν και θα έχουν κάθε δικαίωμα να καρπωθούν από συγχαρητήρια μέχρι και κομματική αναβάθμιση.
Σε ενδεχόμενη όμως εαποτυχία, ειδικά δε, αν αυτή προέρχεται από άτομο του ίδιου πολιτικού κόμματος, προφανώς θα έρθουν αντιμέτωποι με το μη επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα της επιλογής τους.
Η επιλογή πλέον έγινε και μάλιστα με τον τρόπο που την εξέφρασαν, έχουν δεσμευτεί απέναντι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον άνθρωπο από τον οποίο θα ζητήσουν την επόμενη των εθνικών εκλογών, αν βέβαια βρεθούν στο κοινοβούλιο, να αξιοποιηθούν για το καλό της κυβέρνησης και της πατρίδας.
Πώς θα αξιολογήσει άραγε ένας πρωθυπουργός μία λανθασμένη απόφαση;
Πώς θα αξιολογήσει όμως και ο απλός ψηφοφόρος του κόμματος μία εκλογική αποτυχία πριν όπως όλα δείχνουν τη δεδομένη στιγμή, την επαναφορά της ΝΔ στην κυβέρνηση;