Την ανάγκη να βρεθεί λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού της Σαμοθράκης τονίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της Saos Ferries ότι θα αποσύρει τα πλοία της από τη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην εταιρία, στο δήμαρχο Σαμοθράκης και στον πρόεδρο του ΟΛΑ να συζητήσουν για να βρεθεί λύση.

Στην επιστολή του ο κ. Λαμπάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Πόσο είναι πρόσφορα να εξελίσσονται συμπλοκές και ανέξοδες συγκρούσεις πάνω στους ταλαιπωρημένους μόνιμους κατοίκους πρώτιστα και βέβαια στους επαγγελματίες και τους επισκέπτες; Προτείνω καλόπιστα και ήμερα να μπουν οι λόγχες στις θήκες τους και να βγάλουμε το νησί μας από την εντατική.
Γιατί ο δήμος είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι και η ιδιοκτησία της SAOS FERRIES με όλη την αγωνία και τα προβλήματα ταυτόχρονα είχε οικονομικά οφέλη και επιτέλους σε ένα ανοιγέντα πόλεμο
πάντα υπάρχει το επόμενο στάδιο της ανακωχής που είναι προτιμότερο από μία πύρρειο νίκη όπου και ο νικητής θα είναι ματωμένος».

Διαβάστε: Νέα εποχή για τη Σαμοθράκη με την αποχώρηση της Saos