Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί των ραδιοφωνικών σταθμών στις παραμεθόριες περιοχές και ειδικά στον Έβρο, όπου «συναντούνται» σταθμοί από τρεις χώρες είναι πολλά και γνωστά. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες συχνότητες που χρησιμοποιούν οι σταθμοί των τριών χωρών Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ελληνικοί σταθμοί έχουν αναγκαστεί ακόμη και να αλλάξουν συχνότητα, προκειμένου να μπορούν να εκπέμπουν. Μάλιστα πριν από δύο περίπου χρόνια τέσσερις σταθμοί άλλαξαν συχνότητα για να μην τους παρεμβάλλουν τούρκικοι.
Κι ενώ στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά τουλάχιστον ακούγονται ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, λόγω και της εγγύτητας με τα κέντρα εκπομπής, στις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και στην εθνική οδό, αναζητάς και δύσκολα βρίσκεις ελληνικό σταθμό.

Το βίντεο τραβήχτηκε στον Προβατώνα. Ανάλογες καταστάσεις βιώνουν οι οδηγοί και σε άλλα σημεία του κάθετου άξονα.

Και να σκεφτεί κάποιος, ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Έβρου, πληρώνουν τα ίδια αντίστοιχους σταθμούς σε περιοχές της Ελλάδας, χωρίς διασυνοριακές παρεμβολές. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν πραγματικά οικονομικά κίνητρα, για όλες τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών;