Σπαθί ΚομοτηνήΣύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» και των άρθρων 2 και 3 του Κανονισμού Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 23 Μαΐου 2018, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 7.00 το απόγευμα, σε TAKTIKH συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Ανακοινώσεις διαφόρων εγγράφων

Μείωση τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου (υπ΄αριθ. 105/2018 ΑΟΕ).
Αποδοχή χρηματοδότησης και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» και στον τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις του Δήμου Κομοτηνής».
Έγκριση ή μη επιχορήγησης της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για τη διοργάνωση του Α’ Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα »Δίκαιο και Πληροφορική».
΄Εγκριση ή μη επιχορήγησης του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης.
Ανάκληση-Ακύρωση ή μη των αριθμ. 138/2017 & 224/2017 ΑΔΣ (περί διακοπής κυκλοφορίας-στάσης-στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Κούλογλου, με σκοπό την παραχώρηση οδοστρώματος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΚΥΕ).
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του δημοτικού γηπέδου Κοσμίου στον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό ΄Ομιλο Κοσμίου.
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης αιθουσών του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Κοσμίου σε Συλλόγους του Δήμου μας.
Αποδοχή ή μη ένστασης κατά της αριθμ. 408/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την εκποίηση δημοτικής έκτασης ευρισκομένης εντός του Ο.Τ. 468 στη συμβολή των οδών Π. Μελά και Γ. Λαμπουσιάδη στην Κομοτηνή με δημοπρασία.
΄Εγκριση ή μη Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς 1. της πόλης της Κομοτηνής, Δημοτικής Κοινότητας Κομοτηνής, Δήμου Κομοτηνής 2. του οικισμού Αιγείρου, Τοπικής Κοινότητας Αιγείρου, Δήμου Κομοτηνής 3. του οικισμού Ν. Σιδηροχωρίου, Τοπικής Κοινότητας Ν. Σιδηροχωρίου, Δήμου Κομοτηνής (υπ΄αριθ. 10/2018 ΑΕΠΖ).
΄Εγκριση ή μη εισόδου – εξόδου σε εγκατάσταση ευρισκόμενη επί του 2ου χλμ. της δημοτικής οδού Κομοτηνής – Καρυδιάς.
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – δίμηνες συμβάσεις (άρθρο 26 του Ν. 3584/2007) για κάλυψη εκτάκτων εποχικών αναγκών.
Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Μαθητεία ΕΠΑ.Σ.Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Μαθητεία ΙΕΚ) κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κομοτηνής (υπ΄αριθ. 11/2018 ΑΕΠΖ).
Εκμίσθωση ή μη δημοτικού κοινόχρηστου χώρου ευρισκομένου επί της οδού Φιλίππου στην Κομοτηνή.
Απευθείας εκμίσθωση ή μη Κυλικείου ευρισκομένου εντός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κομοτηνής.
Συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στον 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διενέργειας της δημόσιας σύμβασης για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας έτοιμου φαγητού «catering» (πλήρες μεσημεριανό γεύμα) για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, για το σχολικό έτος 2018-2019.
Διαγραφή ή μη χρηματικών ποσών που αφορούν σε μίσθωμα περιπτέρου.
Διαγραφή ή μη χρηματικών ποσών που αφορούν σε τέλη πεζοδρομίου καταστημάτων και σε διανοίξεις.
Δαγραφή ή και επαναβεβαίωση ή μη χρηματικών ποσών που αφορούν σε διανοίξεις.
Έγκριση και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.
Έγκριση δαπανών μετακίνησης για την πληρωμή εξόδων κίνησης & ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης του Δημάρχου για υπηρεσιακούς λόγους.
Έγκριση δαπανών μετακίνησης για την πληρωμή εξόδων κίνησης και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης υπαλλήλου του Δήμου Κομοτηνής για υπηρεσιακούς λόγους.
Κατανομή χρημάτων από τους ΚΑΠ (Β’ Κατανομή 2018), για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων και την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων των δημοσίων και των μειονοτικών σχολείων, που απασχολούνται με Συμβάσεις ΄Εργου.
Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Α΄τριμήνου 2018 (υπ΄αριθ. 104/2018 ΑΟΕ).
Επεκτάσεις και παραλλαγή δικτύου ΔΕΗ σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής και ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
΄Εγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής παρεχόμενων υπηρεσιών των εργασιών του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασίας με τίτλο: Παροχή Υπηρεσιών Συγκοινωνιακού Έργου ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».
Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ