Οργισμένη απάντηση Γκαρά σε δημοσίευμα.

Στο χωριό Πετρόλοφος του Έβρου, βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Η κα. Γκαρά, συνοδευόμενη από συνεργάτες και πολιτικούς της φίλους, αλλά και τη μητέρα της, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ. Ενώ η ώρα πέρασε, ο κ. Καραγιουσόφ έβγαλε το ούτι του, το οποίο το έχει σχεδόν πάντα μαζί του και η παρέα έπιασε το τραγούδι. Τη συνάντηση αποτύπωσε σε βίντεο και φωτογραφίες το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Νενεδάκης, ο οποίος ανέβασε σχετικό post στο facebook. Στη συνέχεια blog πήρε το βίντεο και τις φωτογραφίες και ξεκίνησε μία αρθρογραφία η οποία ενέπλεξε ακόμη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, καθώς ακούστηκε ένα τραγούδι στην τουρκική γλώσσα.
Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, η οποία κράτησε ελάχιστα λεπτά, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ γνωστό τραγούδι, το οποίο ακούγεται στους γάμους και καλεί τους γονείς να μην δώσουν μακριά την κόρη τους.
Το ίδιο τραγούδι αφιέρωσαν και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι μαθητές του μουσικού σχολείου Κομοτηνής, όταν ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την πόλη τον Νοέμβριο του 2016.

Το τραγούδι σε γλέντι γάμου

Το τραγούδι που αφιέρωσαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου Κομοτηνής, με τον κ. Καραγιουσούφ να σιγοτραγουδά.

Στα δημοσιεύματα η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Νατάσα Γκαρά απάντησε μέσω facebook γράφοντας:
Επειδή η χυδαιότητα έχει κ τα όρια της. Σχετικά με μία δημοσίευση που με αφορά. Η συνάντηση και το «γλέντι» ήταν στο χωριό Πετρόλοφος στον ορεινό όγκο Σουφλίου. Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί την ελληνικότητα της περιοχής και των κατοίκων; Επίσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια όπως «η παξιμαδοκλέφτρα» «στο χωρίον Μεταξάδες» «εγώ δεν είμαι ποιητής» «Ο Στεργιος», «bella ciao» στα ιταλικα, «κομανταντε τσε γκεβαρα» στα ισπανικα, τραγουδια των pink floyd στα αγγλικα, «μαβι μαβι», «Θεε μου μεγαλοδυναμε» κλπ. Καλώς ή κακώς η Θράκη μας είναι ένα μεγάλο όμορφο μωσαικό με ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα ιστορία. Συνυπάρχουμε αγαπιόμαστε επικοινωνούμε σε πολλές γλώσσες κ τιμούμε την παράδοση και την ιστορία μας. Διατηρούμε τα φαγητά μας, τους χορούς μας, και τα μοιρολόγια μας. Θυμόμαστε πονάμε γλεντάμε ΜΑΖΙ. Μιλάμε ελληνικά αρβανίτικα τουρκικά πομάκικα καραμαλίδικα γκαγκαβούζικα και πολλές άλλες διαλέκτους. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη Θράκη μας για την ταυτότητα και την ιστορία μας.
Κανένας πληρωμένος ή μη κύκλος, κανένας άνους, δοτός ή μη,δε δικαιούται και δε θα καταφέρει να θέσει ζήτημα «εθνικό» σε εμάς. Εκτός αν στους ίδιους συμφέρει.
* Για να πάρουμε πτυχίο δημοσιογραφίας απο το Πανεπιστήμιο δώσαμε εξετάσεις στον ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και στο Δίκαιο της Πληροφόρησης. Αρκετοί κι αρκετές έχουν άγνοια των εννοιών κ των ευθυνών.
Γκαρά