ΖεόλιθοςΣε αναστολή της εξόρυξης ζεολίθου από τα Πετρωτά φαίνεται ότι προχωράει η εταιρία, η οποία ξεκίνησε πέρυσι τις πρώτες εξορύξεις του υλικού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο thraki Νεα, οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί και συνδέονται με το οικονομικό κέρδος που φέρνει η επένδυση, το οποίο δεν είναι το αναμενόμενο.

Η εταιρία είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε γεωτρήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η καθαρότητα του υλικού και το βάθος στο οποίο βρίσκεται.

Οι έρευνες πάντως  για την εξόρυξη υλικού αναμένεται να συνεχιστούν.

Όλα αυτά ίσως να δείχνουν ότι κάποιες απαιτήσεις για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας ζεόλιθου στον τόπο εξόρυξης,  για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας στην περιοχή, ίσως να απέχουν πολύ από τα οικονομικά οφέλη που αφήνει τελικά η εξόρυξη.
Το κακό είναι ότι είχαν δημιουργηθεί και μεγάλες προσδοκίες σε ανθρώπους οι οποίοι δε γνωρίζουν για την εξόρυξη και ανέμεναν πολλά, χωρίς αυτά να μπορούν να υλοποιηθούν.
Συμπερασματικά, σε αναμονή, ο καιρός ανοίγει και οι ορίζοντες και οι ελπίδες. Το να λες δεν κοστίζει. Το να μιλάς μετρημένα, ίσως είναι το καλύτερο.

Το  thraki Νεα, στηρίζει την εξόρυξη ζεόλιθου, τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στην περιοχή εξόρυξης. Ελπίζουμε και οι απόψεις που εκφράζονται από όποιον έχει τις ίδιες απόψεις και επιθυμεί να τις προβάλει από τις σελίδες μας, να έχουν ορθολογική βάση κι όχι «είδαμε κόσμο, πάμε να μπουκάρουμε, να πάρουμε πέντε λεπτά δημοσιότητας, άντε και καμία ψήφο».