Έξω φρενών αγρότες σήμερα στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας. Αναγνώστης μας μετέφερε διαλόγους οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν. Μπορούν όμως να περιγραφούν. Εξαγριωμένος αγρότης ξέσπασε εναντίον της διοίκησης της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης γιατί δεν μπορεί να πάρει σπόρους. Βρίζοντας διερωτήθηκε που είναι η διοίκηση και ποιος είναι αυτός που αποφάσισε να μη δίνονται σπόροι στην Ορεστιάδα, την ώρα που σπόροι μοιράζονται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα για να σπείρουν οι αγρότες.
20180412_115941_wmΣτο μεταξύ μέχρι αύριο οι αγρότες καταθέτουν τα χαρτιά που απαιτούνται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για να πάρουν τα χρήματά τους. Οι αγρότες δεσμεύονται για πληρωμή 70 ευρώ ως έξοδα φακέλου αλλά και την αγορά μιας μετοχής της συνεταιριστικής τράπεζας κόστους 30 ευρώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής τους.

Σε δήλωσή του ο προϊστάμενος γεωπονικής υπηρεσίας του εργοστασίου της Ορεστιάδας Δημήτρης Φωτιάδης τόνισε πως το κλίμα στο εργοστασιο από τους αγρότες δεν είναι καλό ούτε για μέλη της διοίκησης αλλά ούτε και για βουλευτές.