ΜαυρίδηςΤην πρόταση για συνεργασία το δήμου Ορεστιάδας και της μητρόπολης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου για τη δημιουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, μίας δομής που θα καλύψει μέρος των τεράστιων αναγκών των ατόμων που ανήκουν στην τρίτη ηλικία και κατοικούν στο βόρειο τμήμα του Έβρου, έκανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό.
Ο δήμαρχος, έχει προετοιμάσει εδώ και καιρό την πρόταση και κατέθεσε ανοιχτά την πρόταση για συνεργασία στον μητροπολίτη, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Ορεστιάδας με τίτλο: «Τοπικό σχέδιο κοινωνικής δράσης, δικτύωσης κοινωνικών φορέων στο δήμο Ορεστιάδας και ο ρόλος του κέντρου κοινότητας ως σημείου αναφοράς».

Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού στο βόρειο τμήμα του Έβρου είναι δραματικό, με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου να αναφέρει ότι οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι από τις γεννήσεις.
Το θέμα της ίδρυσης γηροκομείου στο βόρειο τμήμα του Έβρου έχει απασχολήσει πολλές φορές τις τοπικές αρχές.
Η έλλειψη χρηματοδότησης ήταν ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες, αλλά πλέον ίσως να υπάρχουν δυνατότητες, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν.
Και κτήρια υπάρχουν στην περιοχή, αρκετά από τα οποία ίσως να θεωρηθούν ακατάλληλα. Το βασικό πάντως πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη κτηρίου, αλλά η εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης.