Από το oldalexandroupoli

Kαθώς συμπληρώσαμε ακριβώς έναν χρόνο από τότε που βγήκαμε στον διαδικτυακό «αέρα» (και ξεπερνώντας τις 300.000 θεάσεις) θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμώς για την όλην συνεργασία και την όλη υποστήριξη που επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα. Δεν είναι φιλοφρόνηση ούτε και «χάϊδεμα αυτιών» να παραδεχτούμε πως στην ουσία εσείς είστε αυτοί που στηρίζουν αυτήν την ιστοσελίδα.
Εμείς δεν έχουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόσο πληθώρα φωτογραφιών.
Από την ημέρα που οι δύο διαχειριστές του ιστολογίου αποφάσισαμε να δημιουργήσoυμε αυτό το μπλογκ για την γενέθλια πόλη μας, έκτοτε προστέθηκαν κι άλλοι συνεργάτες (συν-διαχειριστές θα λέγαμε), τακτικοί «τροφοδότες», περιστασιακοί «τροφοδότες»κλπ κλπ.
Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον Ηλία Μπροβάνο που απεδείχθη το «υπερόπλο» μας και τον Χρήστο Μποτονάκη (με τις ιστορικότατες φωτογραφίες του). Επίσης, σημειολογικά (ανάμεσα σε μιά πληθώρα φίλων) να ευχαριστήσουμε τονΓιάννη Μπράμο (διότι ήταν ο πρώτος που μας έφερε φωτογραφίες και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας), τον Γιάννη Γιαννούτσο (διότι μας διέθεσε όλο το σημαντικό φωτογραφικό υλικό του Εθνικού- άνω των 500 φωτογραφιών) και τονΘόδωρο Ορδουμποζάνη (ο οποίος κατά καιρούς μας παραχωρεί φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του). Δεν θα αναφέρουμε τους υπόλοιπους εκατοντάδες φίλους διότι μπορεί να ξεχάσουμε κάποιον και αυτό είναι άδικο.
Γνωστοί, φίλοι και άγνωστοι όλοι σας μας εντυπωσιάσατε με την προσφορά σας. Δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχθούμε πως εσείς , στην ουσία, είστε η «ψυχή» αυτής της προσπάθειας.
Επίσης να τονίσουμε πως για κάποια ανακρίβεια ή για κάποιο λάθος ευθύνεται η «πηγή» μας ή η λάθος πληροφόρησή μας και εννοείται , μόλις μας επισημανθεί, το διορθώνουμε. Είπαμε , δεν είμαστε ξερόλες. Μαθαίνουμε και εμείς.
Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται το ενδιαφέρον σας και η βοήθειά σας.
Η αλήθεια είναι πως εκτυλίχθηκαν πολλές συγκινητικές στιγμές μέσα από την δημοσιοποίηση τόσων φωτογραφιών. Παλιές παρέες ξαναβρέθηκαν, παλιά στέκια «ζωντάνεψαν», αγαπημένα πρόσωπα «ξαναγύρισαν» στις μνήμες μας, ξεχασμένες ιστορίες μαθεύτηκαν κλπ. Αυτή είναι και η ουσιαστική επιτυχία.
Τέλος να (ξανα)τονίσουμε πως τα πάντα γίνονται χωρίς απολύτως κανένα όφελος, ή χρηματοδότηση, ή κέρδος. Ο ρομαντισμός ζεί ακόμα…

Χαιρετισμούς στα αδέρφια μας στο εξωτερικό και στους απανταχού Αλεξ/πολίτες.
Η πόλη μας είχε παρελθόν, έχει παρόν και έχει μέλλον.
Ας μην ξεχνάμε τα πρόσωπα, τα κτίρια και τις μικρές καθημερινές ιστορίες της πόλης μας.
Όλο το αρχείο μας θέλουμε να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη στα νέα παιδιά για να ανακαλύπτουν , κομμάτι- κομμάτι, το παρελθόν της Αλεξ/πολης.
Η ομάδα της Γραφικής Παλιάς Αλεξ/πολης

Να είστε καλά όλοι σας.
Συνεχίζουμε….

http://www.oldalexandroupoli.gr/