Με το… «αριστερό» ξεκίνησε την φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α1 ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς γνώρισε την ήττα με 3-1 (27-25, 23-25, 25-23, 25-23) από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Οι Εβρίτες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη ωστόσο πλήρωσαν τα πολλά τους λάθη, ενώ έχουν και πολλά παράπονα από την διαιτησία, κυρίως στο τέταρτο σετ.

 

 

Μια μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να πραγματοποιήσει ιδανικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έχασε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα κατά την 1η αγωνιστική…

 

Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Ανδρεάδη παρουσιάστηκαν αρκετά… «σφιγμένοι» και αγχωμένοι απέναντι στην Κηφισιά και μοιραία γνώρισαν την ήττα με 3-1 πληρώνοντας ουσιαστικά τα πολλά εύκολα λάθη τους και την κακή τους εικόνα στα τελειώματα των σετ…

 

Ο Εθνικός με βασικό όπλο του τον Γκονζάλεζ και καλή παρουσία του Κουμεντάκη κατάφερε να προηγηθεί με  8-16 στο πρώτο σετ, ωστόσο δεν κατάφερε να το κατακτήσει και να μεταφέρει το άγχος στους γηπεδούχους της Κηφισιάς.

 

Οι «κυανόλευκοι του Έβρου κυριολεκτικά έφθασαν μια ανάσα από το σετ όταν και έκαναν το 21-23 και λίγο αργότερα το 22-24, όμως η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της, έκανε την μεγάλη ανατροπή και με το 27-25 πανηγύρισε το 1-0.

 

Στη συνέχεια το καλό μπλοκ από πλευράς Εθνικού, αλλά και η εξαιρετική παρουσία του Γκονζάλεζ του έδωσαν από την αρχή το προβάδισμα και στο τέλος το 23-25 και το 1-1…

 

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πάλεψαν για να ελέγξουν τον ρυθμό του. Η ομάδα των Βορείων προαστίων έχοντας τον εξαιρετικό Μπέλλο και τους Εστράδα, Νικολάκη έφθασε στο 22-18… Κάπου εκεί όμως ο Γκονζάλεζ άρχισε να «πυροβολεί» από την γραμμή του σερβίς ισοφαρίζοντας σε 22-22 κάνοντας το σετ ντέρμπι.

 

Ωστόσο η Κηφισιά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μιας και οι Μπέλλος, Καρκίτσος και Καλαϊτζίδης έφεραν το 25-23 και το 2-1 για τους «κυανόλευκους» του Κώστα Αρσενιάδη.

 

Το τέταρτο σετ του αγώνα οι παίκτες του Εθνικού αν και βρέθηκαν πίσω στα μισά του σετ (19-15), κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 19-21 και 20-22. Ωστόσο και πάλι η Κηφισιά με τον Μπέλλο και τον Ντε Ρόκο έγραψαν το 25-23 και πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη…

 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η παρουσία στο γήπεδο 4-5 φιλάθλων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που δεν σταμάτησαν να ενισχύουν σε όλα τα σετ τους «κυανόλευκους». Παρά την ήττα μετά το τέλος του αγώνα έδωσαν συγχαρητήρια στους αθλητές της ομάδας τους και τους ζήτησαν τη νίκη στα επόμενα παιχνίδια…

 

ΑΟ Κηφισιάς (Αρσενιάδης): Μπέλλος 20 (19/38 επ., 1 μπλοκ), Καλαϊτζίδηςβ8 (3/5 επ., 5 μπλοκ), Νικολάκης 5 (4 άσοι, 1 μπλοκ), Ντε Ρόκο 10 (7/15 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. – 43% άριστες), Εστράδα 10 (6/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καριπίδης 18 (18/38 επ., 57% υπ. – 51% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 73% υπ. – 46% άριστες / Καρακίτσος 1, Μαυράκης, Δεληπρίμης 2 (2/7 επ.).
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ανδρεάδης): Δαλακούρας Κ. 6 (3/9 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 29% άριστες), Κόβατς 11 (6/11 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Γκονζάλες 27 (20/45 επ.), Σιδηρόπουλος 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Παπάζογλου 7 (5/14 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Κουμεντάκης 15 (10/27 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 53% υπ. – 47% άριστες), Κιρόζ -λ (41% υπ. – 24% άριστες) / Δαλακούρας Α. 2.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ) : «Φεύγουμε από την Αθήνα έχοντας χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για να παίρναμε το τρίποντο ακόμη και με 0-3. Ωστόσο κάποια λάθη, τόσο δικά μας, όσο και της διαιτησίας, σε συνδυασμό έφεραν την ήττα κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ομάδα είναι νέα, ακόμη θέλει δέσιμο και δουλειά. Στο τέλος του κάθε σετ και στα κρίσιμα σημεία δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να τα τελειώνουμε και αυτό είναι δείγμα ότι ακόμη θέλουμε δουλειά. Αυτό είναι το βόλεϊ. Δυστυχώς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στόχος της ομάδας είναι να πετύχουμε κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά».

 

ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) : «Δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δυστυχώς πληρώσαμε τα λάθη τα δικά μας, αλλά και της διαιτησίας σε κάποια σημεία του τέταρτου σετ. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια, γιατί ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή».

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ (ΚΗΦΙΣΙΑ) : «Σήμερα το παιχνίδι ήταν κακό. Δεν έγινε ποιοτικός αγώνας αφού τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες. Από το παιχνίδι κρατάμε μόνο τη νίκη και το τρίποντο αλλά όχι την εμφάνιση. Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ανέτοιμες και αν συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες εμφανίσεις νομίζω πως δεν θα αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Ωστόσο έχουμε πολλά περιθώρια να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Το τρίποντο που πήραμε ήταν πολύτιμο για τη συνέχεια και θα μας βοηθήσει να πάρουμε αυτοπεποίθηση. Φέτος το πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει ποιότητα όμως οι διαφορές είναι πλέον μικρές και θα πρέπει να ήμαστε σοβαροί για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

 

Δημήτρης Αρβανιτίδης