δαμασκηνόςΉταν σίγουρο, καθώς «υπήρχε στην ατμόσφαιρα» και καιρό, ότι ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος Δαμασκηνός δε θα παραβρεθεί σε καμία εκδήλωση που σχετίζεται με παράδοση του κάθετου άξονα του Έβρου.
Ο μητροπολίτης αποφάσισε την ώρα των εγκαινίων να βρεθεί μαζί με μαθητές και να τους μοιράσει δώρα ενόψει των γιορτών.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Δαμασκηνος συμμετέχει σε εκδηλώσεις και υποδέχεται πάντα πολιτικούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Η απουσία του, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προφανώς αφήνει πολλά μηνύματα.

Την ώρα των εγκαινίων του δρόμου, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου επισκέπτονταν σχολεία για να μοιράσει σε κάθε μαθητή μπουφάν, προσφορά του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Συγκεκριμένα ο κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε σήμερα τα δημοτικά σχολεία Νέας Βύσσας, Ριζίων και Κυπρίνου, Ασπρονερίου και Μεταξάδων.
Τις προηγούμενες ημέρες, το 4ο και 7ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, τα δημοτικά σχολεία Πύρκου και Λεπτής, το δημοτικό σχολείο Λαβάρων και το 2ο δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου. Με την επίσκεψη του στα σχολεία ο μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς και το μέλλον του Έβρου, τους μικρούς μαθητές και να ευχηθεί σε όλους καλές γιορτές, υγεία και πρόοδο, τονίζοντας ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι μήνυμα ελπίδας, αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης και ενότητας. Τα παιδιά ανταποδίδοντας αγάπη στον επίσκοπό τους έψαλαν με όλη τους την καρδιά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.