διόδια ΜέστηςΤην έντονη ενόχληση δημοτών της Ορεστιάδας για την υποχρέωσή τους για πληρωμή στα νέα διόδια της Μέστης εκφράζει με επιστολή του, στους υπουργούς υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στους δύο υπουργούςδηλαδή οι οποίοι υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για απαλλαγή πληρωμής των συγκεκριμένων διοδίων για τους κατοίκους του Έβρου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.
Η επιστολή Μαυρίδη:

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί
Με μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα από συνδημότες μου που μετακινήθηκαν την Δευτέρα 18/12/2017 από ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ προς ΚΟΜΟΤΗΝΗ ότι πλήρωσαν κανονικά στα διόδια της ΜΕΣΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ παρά την ψήφιση της ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών και ΥΠΟΜΕ (ΦΕΚ 29/11/2017 ΤΕΥΧΟΣ Β, αρ.φύλλου 4156),η οποία προβλέπει την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου διοδίων στους μόνιμους κατοίκους όμορων νομών.
Η αδυναμία σας να θέσετε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης δικαιολογητικών κατοίκων του Ν.ΈΒΡΟΥ για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου διοδίων ΠΡΙΝ την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων ΜΕΣΤΗΣ, μας δίνει την εντύπωση, παρόλο τον τεράστιο σεβασμό μας στους ΘΕΣΜΟΥΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ενός ΚΡΑΤΟΥΣ ανεύθυνου, επιπόλαιου και το κυριότερο, ενός ΚΡΑΤΟΥΣ που δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει. Σας ζητούμε επιτακτικά να αναστείλετε τη λειτουργία του σταθμού διοδίων ΜΕΣΤΗΣ, μέχρι να αποδειχτείτε ικανοί για την πλήρη εφαρμογή της ΚΥΑ που εσείς ψηφίσατε.

Διαβάστε: Το πρώτο βροντερό ΟΧΙ στη φιέστα εγκαινίων του ημιτελή κάθετου άξονα του Έβρου