Κάθετος άξοναςΊσως και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί η παράκαμψη των Λαβάρων. Οι τελευταίες εργασίες στο δρόμο προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και στην ουσία απομένουν κάποια ασφαλτικά κυρίως στη σύνδεση του νέου δρόμου με το Κισσάριο και τη Μάνδρα, καθώς και οι διαγραμμίσεις.
Εκτιμάται ότι παράλληλα με την παράκαμψη ή λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της θα παραδοθεί ο δρόμος Ψαθάδες – Αμόριο, σ’ όλο το μήκος του, καθώς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαπλάτυνσης.
Το κομμάτι που έχουν παραδώσει έως τον κόμβο στο Αμόριο θα κλείσει και οι κάτοικοι του χωριού θα μπαίνουν στο χωριό από το Κισσάριο ή του Ψαθάδες, ενώ όταν θέλουν να κατευθυνθούν από το Αμόριο προς Αλεξανδρούπολη, θα βγαίνουν από τη νέα διακλάδωση που υπάρχει στο χωριό. Οι κάτοικοι του Αμορίου αναμένουν να γίνει ο κόμβος, το αν και το πότε όμως ο κόμβος με την ανισόπεδη γέφυρα γίνει, παραμένει άγνωστο.
Στο μεταξύ, δεν αποκλείεται η παράδοση της παράκαμψης των Λαβάρων να συνοδευτεί και με εγκαίνια, παρουσία του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.