ΣαμοθράκηΚοινοβουλευτική αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του δημάρχου Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα, με το αίτημα της έκτακτης δρομολόγησης πλοίου που να εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Η SAOS έχει ανακοινώσει ότι το SAOS II λόγω γενικής επισκευής δεν εκτελεί δρομολόγια για δύο μήνες από τις 6 Νοεμβρίου. Έτσι το νησί θα εξυπηρετείται μόνο με το ταχύπλοο Σαμοθράκη I της CS Ferries, το οποίο όμως δε μεταφέρει οχήματα και δεν πραγματοποιεί δρομολόγιο όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Ο δήμαρχος Σαμοθράκης αιτείται από τον αρμόδιο Υπουργό να φροντίσει για την δρομολόγηση ενός πλοίου για το χρονικό διάστημα 6-11-2017 ως 6-1-
Η επιστολή Βίτσα.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση που είχα στις 22 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της εταιρείας SAOS FERRIES κο. Μανούση το Ε/Γ-Ο/Γ SAOS II που αποκλειστικά εκτελεί τα δρομολόγια Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη έχει αιτηθεί δίμηνη ακινησία για το χρονικό διάστημα 6-11-2017 ως 6-1-2018.
Η απουσία του πλοίου βρίσκει το νησί σε μια δύσκολη κατάσταση μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή στις 26-9-2017 και την έκτακτη ανάγκη που έχει επισήμως κηρυχθεί.
Είναι άμεση ζωτική ανάγκη η έκτακτη δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για την αντικατάσταση του SAOS II στο διάστημα της ακινησίας του.
Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ για την προσωπική μέριμνά σας ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί πριν οι κάτοικοι βιώσουν ένα ακόμα αδιέξοδο στα ήδη πολλά υπαρκτά και πριν η λειτουργία του Δήμου ‘‘νεκρωθεί.’’

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας