ΒαρθολομαίοςΚορύφωση των εκδηλώσεων του έτους Στέφανου Καραθεοδωρή τριήμερη Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους Στέφανου Καραθεοδωρή και έπειτα από πρόσκληση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου  Δαμασκηνού και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ορεστιάδα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα του Στέφανου Καραθεοδωρή που υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο για το πατριαρχείο.
Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης, από το ερχόμενο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει:
Τα εγκαίνια του μουσείου της οικογένειας Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα.
Επιστημονικό συμπόσιο αφιερωμένο στη μνήμη του Στεφάνου Καραθεοδωρή.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα φτάσει στην πόλη της Ορεστιάδας το πρωί του Σαββάτου όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή στην κεντρική πλατεία.
Αμέσως μετά θα μεταβεί στον μητροπολιτικό ναό Αγίων Θεοδώρων όπου θα χοροστατήσει στην καθιερωμένη δοξολογία. Έπειτα θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νεοσύστατου κέντρου πολιτισμού και κοινωνικής διακονίας. Το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου, ο οικουμενικός πατριάρχης θα παραστεί στα εγκαίνια του μουσείου της οικογένειας Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα.
Το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει πατριαρχική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων της Ορεστιάδας. Το απόγευμα τέλος, θα παρευρεθεί στο συμπόσιο που έχει οργανωθεί στη μνήμη του ιατροφιλόσοφου Στέφανου Καραθεοδωρή, (1789-1867) ιδρυτή της ιατρικής σχολής Κωνσταντινουπόλεως, συνιδρυτή και πρώτου πρόεδρου του εκεί Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου.

Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί σχολεία και το στρατόπεδο της Καβύλης.