κατασκευές δημιουργική απασχόλησηΕίναι από τις φορές που πρέπει να πεις λίγα για να δεις μέσα από αυτά περισσότερα. Για να γίνει ακόμη πιο δημιουργικό το καλοκαίρι των παιδιών που ζουν μόνιμα, είτε βρίσκονται στον Κυπρίνο Ορεστιάδας για διακοπές, χρειάστηκε μία ιδέα. Και την ιδέα την είχε η μετανάστρια στη Γερμανία Φωτεινή Βουλτσοπούλου. Η Φωτεινή, αποφάσισε φέτος το καλοκαίρι να μαζέψει τα παιδιά του χωριού και για όσο διάστημα μείνει στο χωριό να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους στη βιβλιοθήκη.
Η Φωτεινή, δεν είχε απλά την ιδέα, αλλά τη χρηματοδότησε κι όλας, αγοράζοντας όλα τα υλικά. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή της είναι η ανταπόκριση των παιδιών.
Στο πλευρό της εθελόντριας και η οικογένειά της, με τον σύζυγο της να έχει αναπτύξει ενεργό ρόλο και σε θρακιώτικους συλλόγους της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι Μακεδόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Βελτσοπούλου, εργάζεται σε νηπιαγωγείο στη Γερμανία και η αγάπη της για τη δουλειά της, την οδήγησε στο να πάρει και πτυχίο νηπιαγωγού!

Δείτε βίντεο από τις υπέροχες δραστηριότητες ΕΔΩ.
Παράλληλα εθελοντής, πραγματοποιεί και μαθήματα ζωγραφικής.
Πέρυσι δύο εθελόντριες είχαν ομορφύνει τα καλοκαίρια στη δημοτική βιβλιοθήκη Κυπρίνου, με πρωτοβουλία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γιώργου Σιώπη.