ΑυγενάκηςΞεκαθάρισε της προθέσεις της ηγεσίας του Κόμματος, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. την Τετάρτη. Όπως είπε απευθυνόμενος στα κεντρικά στελέχη του Κόμματος: «Συντονισμένα σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη της παράταξης και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές Α και Β βαθμού. Δίνουμε βάρος στην Αυτοδιοικηση γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάσπαση δυνάμεων και τον τοπικό διχασμό της εκλογικής μας βάσης.»
Μάλιστα ο Γραμματέα ενημέρωσε ότι έχει η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αρχίσει να εκπονεί σχέδιο για την επιλογή προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Ζήτησα ήδη από τους συναδέλφους Βουλευτές και ζητάμε βεβαίως απ’ όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής προτάσεις και παρατηρήσεις ακόμη και για τον πλέον απομακρυσμένο δήμο της χώρας. Θα εργαστούμε εντατικά με το Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τάσο Γαϊτάνη για να αναδειχθεί η ΝΔ πρώτη παντού με άξιους και ικανούς δημάρχους και περιφερειάρχες, σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα όμως, προτάσεις και παρατηρήσεις περιμένουμε και από τις τοπικές και νομαρχιακές μας οργανώσεις».
Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα ακουστούν όλες οι απόψεις, απ’ όλα τα στελέχη αλλά αφού παρθούν αποφάσεις «δεν θα επιτραπούν από κανένα μικροκομματικές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ήττες και τοπικές διενέξεις και συγκρούσεις.”