ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού μας Κέντρου αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Συναδέλφοι, Συναδέλφισσες.

Συντονίζουμε την δράση μας με την ΓΣΕΕ με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

– ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ.

     Η Κυβέρνηση , κάτω από τον δημοσιονομικό άγχος και την πίεση της τρόικας  συνεχίζει να παρεμβαίνει και να νομοθετεί  βάναυσα, με αποτέλεσμα να αποσυντίθεται πλήρως ο εργασιακός, ο οικονομικός και ο κοινωνικός ιστός.

– Καταργούνται συλλήβδην οι Σ.Σ.Ε. Οι έκτακτες εισφορές, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης , οι μειώσεις των μισθών , η συρρίκνωση των συντάξεων και οι νέοι φόροι συνθέτουν ένα παζλ οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

     Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η ενδεχόμενη κατάργηση των ΣΣΕ θα είναι το τελευταίο της λάθος. Αποτελεί την κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου . Οι ΣΣΕ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και διαβούλευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και δεν χωρά πουθενά καμία Κυβέρνηση και καμία Τρόικα. Η ανεργία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η ύφεση έχει δώσει ένα καίριο πλήγμα σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιδιωτικής οικονομίας. 

     Με τις αποφάσεις του πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές Συμβάσεις , οδηγούν στην δραματική και θλιβερή διαπίστωση ότι στην Ελλάδα καταργείται το εργατικό δίκαιο και το συνταγματικό πλαίσιο που το περιβάλλει, καταργείται το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης καταργούνται οι – υπερνομοθετικής ισχύος Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο.   

     Ας μην κοπιάζει άλλο η Κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Με τέτοιες αποφάσεις βγάζει τους Έλληνες εργαζόμενους εκτός ευρωπαϊκής προστασίας, εκτός ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμού, δηλαδή εκτός αυτού που είναι η πραγματική ΕΥΡΩΠΗ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

       Ο  Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

           Γκιγκούδης Απόστολος                       Χατζηαναστασίου Μιχάλης