νοσοκομείοΜετακινήσεις προσωπικού αφήνουν «στο γύψο» το νοσοκομείου Διδυμοτείχου

21η Απριλίου διορίστηκαν, χθες μετακινήθηκαν.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καθώς βλέπουν και το προσωπικό που διορίστηκε με την τελευταία προκήρυξη να τοποθετείται στην Αλεξανδρούπολη
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Στάθης Στάμος, νοσηλεύτρια διορίστηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και εγκρίθηκε η μετακίνησή της στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χωρίς να αναπληρωθεί η θέση.
Αυτό σημαίνει ότι από τις δύο νοσηλεύτριες οι οποίες διορίστηκαν στο νοσοκομείο μόνο η μία θα εργαστεί στο Διδυμότειχο.
Αλλά και η μία που θα δουλέψει στο νοσοκομείο έχει κάνει αίτηση για μετακίνηση, χωρίς να εγκριθεί (μέχρι στιγμής).
Επιπλέον ο τρίτος που διορίστηκε, πρόκειται για τραυματιοφορέα, μετακινήθηκε με αμοιβαία μετακίνηση άλλου εργαζομένου στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα γίνει μόλις λήξει η τρίμηνη μετακίνηση.
Με τις μετακινήσεις, αποδεικνύονται χωρίς όφελος οι προσλήψεις για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς άλλος προσλαμβάνει, αλλού δουλεύουν και στο τέλος την πληρώνουν όλοι. Και οι ασθενείς και όσοι μένουν ως εργαζόμενοι.

Ακόμη και σε περίπτωση σοβαρότατων οικογενειακών προβλημάτων, για τα οποία η νομοθεσία προβλέπει μετακίνηση του εργαζόμενου, δημιουργούνται προβλήματα, καθώς οι θέσεις παραμένουν κενές.
Απ’ τη μια, η νομοθεσία καλώς προβλέπει τις μετακινήσεις, από την άλλη, κανείς δεν προβλέπει τι θα γίνει με τα κενά που δημιουργούνται, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα.