φάρμακαΜεγάλη υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα στον Έβρο. Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακοποιοί και γιατρός.

Ζημιά χιλιάδων ευρώ, η οποία ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ, προκάλεσε η δράση τεσσάρων ατόμων. Πρόκειται για έναν γιατρό, ο οποίος συνταγογραφούσε φάρμακα σε ασφαλισμένους – χωρίς οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν το παραμικρό – και στη συνέχεια φαρμακοποιοί προχωρούσαν στη εκτέλεση της συνταγής.

Η αστυνομία έχει διαπιστώσεις 41 υποθέσεις συνταγογραφήσεων οι οποίες αφορούν σε διάστημα ενός έτος, από το τέλος του 2015 έως το τέλος του 2016.
Ο 41χρονος γιατρός για ένα χρόνο φέρεται να χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) για να συνταγογραφεί φάρμακα, ενώ οι τρεις φαρμακοποιοί εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων και ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε βάρος γιατρού και φαρμακοποιών σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.
Η υπόθεση αφορά σε τέσσερα άτομα ηλικίας 50, 48, 41 (άνδρες) και 36 (γυναίκα) ετών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.