Νόμιμη κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και η σημερινή απεργία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η εργοδοσία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ όφειλε, πριν προχωρήσει σε ανακοίνωση απολύσεων, να προβεί σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους ούτως ώστε να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της επιχείρησης, με προστασία των θέσεων εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, ύστερα και από αυτήν την απόφαση, διατυπώνει την ελπίδα ότι ο εκδότης του Αγγελιοφόρου, αντιλαμβάνεται πως τα ακριβοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη του τον οδηγούν σε εξαιρετικά ολισθηρό δρόμο. Το μόνο που πετυχαίνουν με την θορυβώδη, επιθετική και εκδικητική τακτική τους είναι να απομακρύνουν την εφημερίδα και τον εκδότη της από τον πόλο που εμπράκτως και αποδεδειγμένα ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Αγγελιοφόρου: τους εργαζόμενους.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί και πάλι την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε και παράλληλα να ανοίξει κύκλο διαλόγου με την Ένωση και τους εργαζόμενους, ώστε να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για την ανάπτυξη της εφημερίδας.
Η Ένωση θα εξαντλήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα τους στηρίξει στη διεκδίκηση κάθε οφειλής από την επιχείρηση.