Για την πρόθεσή του να τα βρει με την τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχουν για όλους οφέλη δεσμεύτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Όλυμπος – Βιομηχανικά Υλικά» Γιώργος Γεωργιάδης.
ζεόλιθος ΠετρωτάΑντιμέτωποι με τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων των Πετρωτών ήρθαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας που έχει όλες τις άδειες για την εξόρυξη ζεόλιθου από τη θέση κόκκαλο των Πετρωτών και θα ξεκινούσε σήμερα τις εργασίες.

Διάλογο με τους κατοίκους των Πετρωτών άνοιξαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας «Όλυμπος – Βιομηχανικά Υλικά» σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η εξόρυξη ζεόλιθου. Οι κάτοικοι σε κάθε τόνο τονίζουν ότι επιθυμούν να γίνει η εξόρυξη, αρκεί να προστατευτεί το περιβάλλον, να μην περνούν φορτηγά μέσα από το χωριό και να γίνεται και η τελική επεξεργασία στο χωριό ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γεώργιο Γεωργιάδη, τόνισαν ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχουν οι καλύτερες σχέσεις με την τοπική κοινωνία. Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε το δρόμο απ’ όπου θα περνούν τα οχήματα της εταιρίας, με το δρόμο να μην έχει καμία επαφή με τον οικισμό, καθώς έτσι προβλέπεται και στην εγκεκριμένη τεχνική μελέτη. δρόμος ζεόλιθοςΣτη φωτογραφία ο δρόμος (με το κόκκινο χρώμα) που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά.
Ο δρόμος περνάει έξω από τα Πετρωτά και καταλήγει στον κάθετο άξονα, κοντά στην περιοχή του Ορμενίου.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι αρχικός στόχος είναι η επεξεργασία να γίνεται στην περιοχή, όπως ζητούν και οι κάτοικοι κι όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ζήτησε από τους κατοίκους να υποδείξουν οικόπεδο, προκειμένου να προχωρήσει σε αγορά και να ξεκινήσει τη διαδικασία για την έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για το χώρο επεξεργασίας, με σκοπό αυτό να πραγματοποιηθεί σε περίπου 1,5 χρόνο.
Οι κάτοικοι συμφώνησαν με την εταιρία να ξανασυζητήσουν να νέα δεδομένα σε δύο μέρες και μέχρι τότε να μην πραγματοποιηθούν εργασίες στη λατομική περιοχή.