Ημερίδα για το νομοθετικό πλαίσιο επισήμανσης τροφίμων
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου, και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Επισήμανση τροφίμων-Νομοθετικό πλαίσιο-Νέα δεδομένα» την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307 στην Αλεξανδρούπολη.
Το πρόγραμμα της ημερίδας
11:00 – 11:30 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
11:30 – 11:50 «Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1169/2011 για την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές»
Δρ. Ελένη Παπαντωνίου, Χημικός, Περιφερειακή Δ/νση ΕΦΕΤ ΑΜΘ, Προϊσταμένη Τμήματος Εργαστηριακών Ελέγχων
11:50 – 12:10 «Επισήμανση προσθέτων και ευρωπαϊκός κανονισμός 1924/2006 σχετικά με τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας
που διατυπώνονται στα τρόφιμα” Δρ. Ζαχαρένια Λούκου, Χημικός,ΑΑΔΕ Γεν. Δ/νση Γ.Χ.Κ., Δ/νση Χ.Υ. ΑΜΘ, Τμ. Χ.Υ. Καβάλας
12:10 – 12:30 “Τροφικές αλλεργίες – επίκαιροι προβληματισμοί – συνδυασμός με αλλεργίες αναπνευστικού συστήματος”
PhD Μπόγλου Παναγιώτης Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος MD
12:30 – 13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση